Preskoči na glavni sadržaj

OPASNE POSLJEDICE: Ovo su glavni uzroci zašto su vam oči UMORNE! Pogledajte kako im pomoći

2332

 Stresan život jedan je od glavnih uzroka umornih očiju. Svakodnevno, višesatno gledanje u monitore kompjutora, televizore i dr., kao i neki lijekovi, pa čak i starenje samo po sebi isušuju oči, a posljedice mogu biti vrlo ozbiljne.

Izgled umornih očiju često je popraćen osjećajem težine u očima i glavi. Iznimno suhe oči u nekim slučajevima mogu ozlijediti vašu rožnicu oka. Simptomi umornih očiju najčešće su: osjećaj peckanja u očima, osjećaj stranog tijela u očima, povećana iritacija kod izloženosti jakom svjetlu, dimu ili vjetru, svrbež, crvenilo i osjećaj umora nakon kratkog perioda čitanja.

Izražene podočnjake, natečenost i “vrećice” ispod očiju možete vrlo jednostavno liječiti kod kuće:

- U hladnjak stavite dvije žlice. Kad se ohlade (ne predugo), stavite ih ispod očiju na neko vrijeme kako bi uklonile nadutost.

- Umočite dvije manje vate u čaj i poput obloga ih stavite na vjeđe. Ostavite ih tako desetak minuta. Slično možete napraviti s krastavcem ili ohlađenim vrećicama čaja. Vatu umjesto u čaj možete umočiti u malo hladnog mlijeka. U svakom slučaju važno je da vaša koža upije tekućinu. Također jedite hranu bogatu vitaminima C kako biste potakli proizvodnju kolagena.

- Redovito ispirite oči hladnom vodom.

- Crne krugove oko očiju najlakše i najbrže ćete sakriti dobrim korektorom koji bi trebao biti u nijansi vašeg prirodnog tena. Također, preporučljivo je jesti hranu bogatu vitaminom K.

- Ne zaboravite, vašim je očima, prije svega, potreban san.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…