Preskoči na glavni sadržaj

NEVJEROVATNA BILJKA: Za zdrav mozak i njegovu bolju funkciju, čiste organizam i sprečavaju nastanak raka!

3323

Nastale prije više od 3 milijarde godina, modrozelene alge prvi su poznati oblik života na Zemlji. Njihov razvitak bio je od neprocjenjive važnosti za daljnju evoluciju života kakvog danas poznajemo. Važnost ovih algi u prehrani poznata je ljudima širom svijeta već hiljadama godina.

Ranije civilizacije, uključujući Astečka i Afrička plemena, koristile su modrozelene alge kao dodatni izvor prijeko potrebnih bjelančevina.

Prirodno stanište Afa algi nalazi se na nadmorskoj visini od 2000 metara u čistoj, nedirnutoj utrobi Klamatskog jezera u Sjevernoj Americi.

Mineralima bogat okoliš, voda koja dolazi iz geotermalnih i vulkanskih izvora zaslužna je za njihov poseban nutritivni sastav.

Šta Afa alge čini tako jedinstvenima?

Afa alge prvenstveno su sastavljene od mekanih bjelančevina i polisaharida.

Lako su probavljive te sadrže više od 20 prirodnih antioksidansa, 68 minerala i 70 elemenata u tragovima.

Izvrstan su izvor beta-karotena te niza vitamina B grupe.

U većim količinama sadrže željezo, cink, selenij, magnezij, 20 aminokiselina i važne enzime.

Potpomažu zdravlju svih ljudskih organa

Što je više naša hrana obrađena, to ona postaje siromašnija mineralima.

Ključ za rješenje manjka minerala nalazi se u uvođenju nedirnute, divlje hrane u našu svakodnevnu prehranu, koja prodire direktno u našu krv i stanice.

Afa alge su prirodna, netaknuta hrana koja ima nevjerovatan učinak na ljudsko zdravlje.

Pozitivni učinci Afa algi na naše zdravlje

Opuštaju i štite od stresa
- Vitamin B i magnezij koji se nalaze u Afa algama pomažu u borbi protiv stresa.
- Pružaju energiju, izdržljivost i snagu.

Čiste organizam i sprečavaju nastanak raka
- Afa alge bogate su klorofilom, snažnim prirodnim antioksidansom i kelatom.
- Klorofil veže na sebe otrove i teške metale i izbacuje ih iz organizma. Tako štiti od mnogih bolesti povezanih s prisutnošću teških metala u organizmu, uključujući i rak.

Hrane mozak
- Sposobnost mozga za proizvodnju neurotransmitera kontrolisana je količinom aminokiselina u krvotoku.
- Prema istraživanjima, aminokiseline u Afa algama prelaze krvno-moždanu barijeru i izgrađuju neurotransmitere u mozgu.

Poboljšavaju imunitet
- Nukleinska kiselina koja je zastupljena u Afa algama pridonosi rastu i regeneraciji naših stanica i poboljšava imunitet.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor