Preskoči na glavni sadržaj

NEVJEROVATNA BILJKA: Za zdrav mozak i njegovu bolju funkciju, čiste organizam i sprečavaju nastanak raka!

3323

Nastale prije više od 3 milijarde godina, modrozelene alge prvi su poznati oblik života na Zemlji. Njihov razvitak bio je od neprocjenjive važnosti za daljnju evoluciju života kakvog danas poznajemo. Važnost ovih algi u prehrani poznata je ljudima širom svijeta već hiljadama godina.

Ranije civilizacije, uključujući Astečka i Afrička plemena, koristile su modrozelene alge kao dodatni izvor prijeko potrebnih bjelančevina.

Prirodno stanište Afa algi nalazi se na nadmorskoj visini od 2000 metara u čistoj, nedirnutoj utrobi Klamatskog jezera u Sjevernoj Americi.

Mineralima bogat okoliš, voda koja dolazi iz geotermalnih i vulkanskih izvora zaslužna je za njihov poseban nutritivni sastav.

Šta Afa alge čini tako jedinstvenima?

Afa alge prvenstveno su sastavljene od mekanih bjelančevina i polisaharida.

Lako su probavljive te sadrže više od 20 prirodnih antioksidansa, 68 minerala i 70 elemenata u tragovima.

Izvrstan su izvor beta-karotena te niza vitamina B grupe.

U većim količinama sadrže željezo, cink, selenij, magnezij, 20 aminokiselina i važne enzime.

Potpomažu zdravlju svih ljudskih organa

Što je više naša hrana obrađena, to ona postaje siromašnija mineralima.

Ključ za rješenje manjka minerala nalazi se u uvođenju nedirnute, divlje hrane u našu svakodnevnu prehranu, koja prodire direktno u našu krv i stanice.

Afa alge su prirodna, netaknuta hrana koja ima nevjerovatan učinak na ljudsko zdravlje.

Pozitivni učinci Afa algi na naše zdravlje

Opuštaju i štite od stresa
- Vitamin B i magnezij koji se nalaze u Afa algama pomažu u borbi protiv stresa.
- Pružaju energiju, izdržljivost i snagu.

Čiste organizam i sprečavaju nastanak raka
- Afa alge bogate su klorofilom, snažnim prirodnim antioksidansom i kelatom.
- Klorofil veže na sebe otrove i teške metale i izbacuje ih iz organizma. Tako štiti od mnogih bolesti povezanih s prisutnošću teških metala u organizmu, uključujući i rak.

Hrane mozak
- Sposobnost mozga za proizvodnju neurotransmitera kontrolisana je količinom aminokiselina u krvotoku.
- Prema istraživanjima, aminokiseline u Afa algama prelaze krvno-moždanu barijeru i izgrađuju neurotransmitere u mozgu.

Poboljšavaju imunitet
- Nukleinska kiselina koja je zastupljena u Afa algama pridonosi rastu i regeneraciji naših stanica i poboljšava imunitet.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…