Preskoči na glavni sadržaj

GLAVA GA JE UŽASNO ZABOLELA, LEKAR MU JE REKAO DA IMA SAMO JOŠ 30 MINUTA ŽIVOTA, I ONDA ŠOK

pantljicara
Čovek iz Kalifornije se oporavlja nakon što su mu hitnom operacijom izvadili živu pantljičaru iz mozga.

Luis Ortiz je primljen u bolnicu u Napi sa glavoboljom za koju je rekao da mu je najgora glavobolja u životu.

Tokom skeniranja mozga, neurohirurg Soren Singel je otkrio larvu pantljičare i rekao Ortizu da ima još 30 minuta života.

Pantljičara je rasla unutar ciste koja je odsekla dotok vode i krvi do mozga.

„Ustao sam, a zatim povratio“, rekao je Ortiz. „Doktor ju je izvukao i rekao da se još uvek koprca, a ja sam rekao da to ne zvuči dobro“.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), naveo je da se ciste larvi u mozgu – neurocisticerkoza – razvijaju nakon što osoba proguta mikroskopska jaja svinjske pantljičare koja se prenose preko izmeta.

Kada se jednom nađu u organizmu, ta jaja se izlegu i crvi mogu da dođu do mozga. CDC navodi da oko 1.000 ljudi godišnje bude primljeno u bolnicu zbog slučajeva neurocisticerkoze i uklanjanja larvi.

Ortiz se oporavlja nakon operacije sprovedene u avgustu i nada se da će se uskoro vratiti na Univerzitet u Sakramentu gde je trebalo da započne svoju poslednju godinu studija pre nego što je završio u bolnici.

„Treba da budem srećan što sam živ jer da sam čekao samo malo duže, verovatno me ne bi bilo“, rekao je on.

Webtribune.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…