Preskoči na glavni sadržaj

Uradite unutrašnju operaciju BEZ NOŽA…Evo kako…

Uradite unutrašnju operaciju BEZ NOŽA…Evo kako…

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti.

Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne. Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih.

Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centar gladi. Ukoliko nema hrane tada organizam počinje trošiti svoje unutrašnje rezerve, a kod korištenja unutrašnjih rezervi organizam najmanje uzima iz živčanog tkiva, srca i ostalih organa. Prema ovim pokazateljima priroda se pobrinula da do zadnjeg sačuva glavni rukovodeći aparat u složenom organizmu čovjeka, njegov mozak, živčani sistem i srce.

Značajna otkrića medicine su da za vrijeme posta korištenjem bjelančevina organizam troši prije svega oboljelo tkivo, tumore, ciste, izrasline i dr. To i jeste sve ono što ne pripada organizmu.

Eksperimenti su, također, dali znanstveno objašnjenje pojave i odgovor – količina rezervi koje organizam može koristiti prilikom posta do nastupanja potpune iscrpljenosti. To iznosi 40 – 50% njegove težine.

Liječenje postom predstavlja unutrašnju operaciju bez noža, pri čemu je priroda mnogo suptilnija od bilo kakvog kirurga; ona čuva ono što je zdravo, a odstranjuje ono što je bolesno. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. On je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost da se obnove. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka. Pri praznom želucu i crijevima u trbušnoj šupljini ne stvaraju se nikakve prepreke za cirkulaciju krvi i njen sastav se poboljšava.

Prilikom posta težina opada, najveći gubitak težine zapaža se u prvom periodu posta, zatim se postepeno gubitak težine smanjuje. Što je organizam mlađi, gubitak težine je veći. Istraživanja su pokazala da pacijenti koji pate od bolesti anemije sa nedostatkom crvenih krvnih zrnaca, ili povećanjem bijelih obično se dobro liječe postom.

Naročito je uočljiv efkat posta u pomlađivanju kože; oštre linije i bore postaju manje upadljive, koža postaje mlađa, dobija ljepšu boju i sjaj. Poboljšava se i struktura tkiva.

Govoreći o postu sa medicinskog stanovišta podijelit ćemo djelovanje posta po organskim sustavima, kako inače medicina dijeli ljudski organizam:

Kod prepunog stomaka u SISTEMU ZA PROBAVU dolazi do velikog opterećenja s masnom i bogatom hranom. Tako se taj sistem zamara, jer mora lučiti povećanu količinu sokova da bi probavio tu hranu.

Usljed pojačanog probavljanja pojačan je priliv u stomaku, krvni pritisak raste, broj otkucaja srca se povećava što predstavlja opterećenje za KRVOTOK I SRCE. Iscrpljuje ih. Određenim procesima u krvi, te smanjenjem dotoka kisika u mozak, organizam postaje trom, sporo reagira – čovjek je tada pospan.

Prenatrpanost stomaka ima negativnog utjecaja i na RAD PLUĆA. Ona moraju raditi pojačanim kapacitetom. Usljed pojačane potrebe za kisikom, broj udisaja je povećan, pa su pokreti dijafragme otežani. Dok diše, čovjek praktično stenje.

Kako krvotok i krvni tlak direktno djeluju na BUBREGE, kod prenatrpanosti želuca, oni rade s trećinom mogućeg kapaciteta. Posljedice osjećaju i MOZAK I ŽIVČANI SISTEM. Priliv krvi usljed povećane potrebe stomaka za krvlju je smanjen, čovjek je pospan, usporeno reagira, sporo misli. Pojačani sastojci krvi djeluju kasnije, nadraženi organizam je napet. Nervozan čovjek tada ne može razumno djelovati. Njime vladaju emocije i panika.
Biološka mašina

Prilikom posta funkcije svih organa su smanjene, organizam se praktično odmara, iz rezervi nadoknađuje utrošenu energiju. Stomak miruje, krvotok se pravilno rasporedi, pa i mozak radi logički, priliv misli je normalan, a rezoniranje je bistro. Strast se smiruje, nagoni ustupaju mjesto razumu, tako da tada razum upravlja emocijama.

Zato biološku mašinu, iscrpljenu u procesu rada, treba očistiti od svega štetnog, kao i onu mehaničku od prljavštine i korozije.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…