utorak, 8. rujna 2015.

Revolucionarni recept ruske travarke dr Irine Stefanovske: Svaki dan 1 cm manje u struku

Revolucionarni recept ruske travarke dr Irine Stefanovske: Svaki dan 1 cm manje u struku

Ovaj revolucionarni recept predstavila je dr Irina Stefanovska, poznata travarka, u emisiji o zdravom načinu života na jednoj ruskoj televiziji.

Dr Stefanovska otkriva: “Zahvaljujući ovom receptu, grupa žena je uspešno smanjivala obim struka za 1 cm dnevno!” Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz tela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid.

Glavni sastojci ovog recepta je sveži ren, med i neprskani limun sa korom. Blagotvorno dejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok renu nije posvećeno dovoljno pažnje.

Ren (lat. Armoracia rusticana) je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, belim korenom i oporim ukusom. Dolazi iz Mediterana i zapadne Azije. U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđa, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor …) ren je izuzetno dobar kao lek.

Njegova lekovita svojstva su poznata još iz antičke Grčke. Čak i 1500 godina pre nove ere ljudi su ga koristili za ublažavanje bolova u leđima.

Neophodan je kao dodatak drugim jelima, posebno u masnoj hrani, jer pomaže u varenju. Ren čisti organizam, poboljšava metabolizam, smanjuje umor, a najviše se preporučuje za dijabetičare. Stimuliše reprodukciju i razvoj korisnih bakterija u radu creva.

Sok od rena uništava bakterije koje izazivaju dizenteriju i tuberkulozu, salmonelu, kao i mnoge gljivice. Pospešuje funkciju varenja stimulacijom izlučivanja želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz pankreasa. Ren stimuliše jetru, stimuliše srce i cirkulaciju i pored toga je odličan diuretik, a pomaže i kod reumatizma.

Kako sačuvati svež koren?

Svež koren rena može da se koristi tokom cele godine, ako se blagovremeno stavi u vlažan pesak ili se čuva u podrumu.

Ako imate veći koren rena, možete ga umotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru. Ako želite da ren ostane svež i posle tri nedelje, pomešajte kašiku šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru 3 nedelje.

Recept za mršavljenje (dr Stefanovska)

Kako napraviti melem od rena?

Sastojci:

125 g rena
3 neprskana limuna
3 kašike meda
Priprema:

Pripremite 125 grama rena i blenderom ga usitnite. Uzmite tri limuna, isecite ih, izvadite semenke iz njih i zajedno sa korom ih usitnite blenderom, a zatim pomešajte sa renom. Nakon toga dodajte tri kašike meda i sve dobro sjedinite.

Držite ovu smešu u zatvorenoj tegli u frižideru.

Uzmite jednu kašiku melema dva puta dnevno uz obrok. Ovu smešu koristite 3 nedelje i videćete kako se smanjuje obim vašeg struka!

Preneseno sa: Webtribune.rs

Nema komentara:

Objavi komentar