Preskoči na glavni sadržaj

Prirodnim uljima možete izliječiti najteže bolesti! Evo koje ulje koristiti za koje oboljenje!

Prirodnim uljima možete izliječiti najteže bolesti! Evo koje ulje koristiti za koje oboljenje!

Asortiman je širok i sveobuhvatan tako da nije teško pronaći nešto što će Vam pomoći u zdravstvenom problemu koji imate.

Ulje konoplje: Gastritis, hemeroidi, reumatoidni artritis, degenerativne bolesti bubrega, autoimune bolesti, akne, tegobe u menopauzi, detoksikacija bubrega i crijeva, imunitet.

Ulje crnog kima: Alergije, astma, bronhitis, neurodermitis, psorijaza, dijabetes tip 2 (regulira rad gušterače), smanjenje kolesterola i triglicerida, želučane infekcije, visoki krvni tlak, virusne bolesti, jačanje koncentracije i mentalnih aktivnosti, imunitet.

Ulje sikavice: Bolesti jetre, metabolizam masti, regulacije matebolizma, bolje raspoloženje.

Granulat sikavice: Bolesti jetre, snižavanje kolesterola (ima više silimarina od ulja sikavice, što znači jače djelovanje na jetru), preporuka je uzimati prilikom liječenja od težih bolesti kako bi se podržao rad jetre, bolje se čisti krv= brži oporavak od bolesti.

Ulje boljeg lana: Bolesti srca i krvožilnog sustava, psorijaza, degenerativne bolesti.

Ulje oraha: Hiperfunkcija štitnjače, protiv candide i esherichie, ateroskleroza žila u mozgu, obnavljanje živčanog sustava, intelektualni napori.

Ulje grožđa: ravnoteža dobrog i lošeg kolesterola, elastičnost vena i arterija (jako dobro ulje za prevenciju infarkta), izvrsno i kao kozmetičko ulje.

Ulje marelice: Kozmetičko ulje, brzo se upija, ne masti kožu i ne zatvara pore, uklanjanje ožiljaka i prevencija boranja kože, pogodno i za tijelo.

Ulje lješnjaka: Kozmetičko ulje, izgradnja tkiva i kolagena, elastičnost kože i kapilara, lagano napinje kožu.

Ulje Pet tibetanaca: Preventivno djelovanje čitavog organizma, snažan antioksidacijski potencijal (najbolje za osobu koja nema zdravstvenih tegoba i bolesti i htjela bi očuvati takvo stanje) „fit for life“.

Nigella med i Nigella Junior (isto kao i Nigella samo je pripravak za djecu): Alergije, astma, imunitet ( najjače djelovanje u kombinaciji sa uljem crnog kima, kombinacija je preporuka kod teških alergija i astme).

Pet tibetanaca med: Detoksikacije organizma, čišćenje crijeva, reguliranje probave ( kombinacija sa uljem konoplje daje snažno detoksikacijsko djelovanje-čišćenje organizma i regulacija metabolizma, kombinacija koju je dobro preporučiti nakon oporavka od bolesti gdje je antibiotska terapija, nakon kemoterapije, zračenja, nepravilne prehrane…).

Četiri lopova med: Imunitet, prevencija i pomoć u terapiji prilikom prehlade, gripe, respiratornih bolesti, svih stanja u kojima je potrebno potaknuti rad imunosnog sustava (također se često uzima u kombinaciji sa uljem crnog kima koje ima jako imunomodulatorno djelovanje).

Hepta sana med: Bolesti jetre i gušterače, protuupalno djelovanje ( česta je kombinacija sa uljem sikavice ili granulatom sikavice).

Michael med: Med sa snažnim antioksidacijskim potencijalom, najbolji u kombinaciji sa uljem Pet tibetanaca.

Protein Strong 4 You: Izgradnja mišićnog tkiva, mršavljenje, stvaranje energije (više kisika u organizmu i bolji transport hranjivih tvari).

Energy mix: Postojana energija i bolje raspoloženje (izvrstan u kombinaciji sa proteinom).

Vita-b: Protiv hormonalnih fluktuacija (pubertet, menopauza, ne preporučuje se kod bolesti štitne žlijezde), dobar u kobinaciji sa uljem konoplje.

Happiness: Zamjena za slatkiše, sporije otpuštanje šečera u krv pa nema brzih napadaja gladi, bolje raspoloženje.

Cim-Cim: Također zamjena za slatkiše, regulacija razine šečera u krvi.

Eto nadamo se da ste pronašli nešto i za sebe, te da ce Vam preporuke pomoci u rjesavanju zdravstvenog problema.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…