petak, 11. rujna 2015.

POMLADITE ZGLOBOVE I RIJEŠITE SE SVAKE BOLI:Recept naših baka

POMLADITE ZGLOBOVE I RIJEŠITE SE SVAKE BOLI:Recept naših baka

Ovaj lijek pomaže kod lječenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.

Kad moderna medicina ne pomaže, najbolje se okrenuti onoj narodnoj.

Vjerojatno ako pitate svoju baku, ili prabaku što uraditi ako vas bole zglobovi, dat će vam recept za “čarobnu” mješavinu. Kažu da taj narodni lijek pomlađuje kosti za 20 godina. Dakle, ako osjećate težinu u nogama, bolove u zglobovima, ako vas muče bolovi u leđima i imate posljedice od nekih starih ozljeda, ne trebaju vam skupi gelovi i masti, dovoljno je par jednostavnih sastojaka.

No,prije nego započnemo sa receptom,vrlo je bitno napomenuti odakle tableta aspirin u svemu tome.

Naime , Aspirin® je svoj pobjedonosni pohod svijetom započeo prije 112 godina, 10. listopada 1887., a nastao je kao posljedica osobne tragedije. Mladi je znanstvenik dr. Felix Hoffmann u jednom od Bayerovih laboratorija u njemačkom Wuppertalu po prvi puta uspio sintetizirati kemijski čist i stabilan oblik acetilsalicilne kiseline.

Tako je stvoren novi svestrani analgetik te je odmah primijenjen u liječenju Hoffmannova oca koji je godinama bolovao od teškog reumatizma. Kao pomoć u borbi protiv teške bolesti liječnici su mu propisali natrijev salicilat, lijek gorkog okusa. Zahvaljujući sinovu otkriću, dobio je mogućnost otkloniti simptome lijekom koji je mnogo lakše podnosio. To je bio trenutak koji je prevagnuo. U godinama koje su uslijedile, milijuni su ljudi slijedili njegov primjer.

Recept:

Potrebno vam je: 300 ml alkohola (70%, kojeg možete nabaviti u ljekarnama), 100 ml povidon joda, 10 tableta aspirina

Priprema: Alkohol pomješajte s jodom i dodajte izmrvljene tablete analgina. Promućkajte i ostavite na tamnom mjestu 21 dan. Nakon tog možete koristiti lijek. Koristite u obliku obloga ili direktnog umasiravanja na bolno mjesto.

Ovaj lijek pomaže kod lječenja artritisa, osteoartritisa,reume, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima.

Izvor: dnevno/zanimljivekreacije.com

Nema komentara:

Objavi komentar