petak, 11. rujna 2015.

Ove 4 namirnice DOKAZANO IZAZIVAJU RAK,A SVAKODNEVNO IH KONZUMIRAMO!

Ove 4 namirnice DOKAZANO IZAZIVAJU RAK,A SVAKODNEVNO IH KONZUMIRAMO!

Možda nikada ne biste pomislili da ove namirnice i sastojci mogu biti kancerogeni, ali neka istraživanja pokazuju da je tako…

Instant kafa

Sadrži akrilamide, koje sadrži i hrana bogata ugljikoidratima, spremljena na vrlo visokim temperaturama poput čipsa i prženi krumpirića.

Kako izbjeći?
Koristite tamnu, prženu kafu jer ona sadrži najmanje akrilamida. Krumpiriće ne pecite u fritezi, a pomoći će i ako krumpir potopite dva sata prije pečenja u vodu kako bi se uklonili svi loši sastojci.

Riblje ulje

Journal of National Cancer Institute objavio je kako visoke doze omega 3 masnih kiselina mogu izazvati rak prostate.

Kako izbjeći?
Držite se preporučene doze. Autor studije doktor Theodore Brasky, savjetuje da se tjedno pojedu tek dva obroka masne ribe.

Papirnate šoljice za kafu

Osim što su loše za okoliš, loše su i za vaše zdravlje. Sadržavaju stiren koji može biti kancerogen, navodi International Agency for Research on Cancer

Kako izbjeći?
Ukoliko već kupujete kafu za van, kupite i svoju šoljicu odnosno posudicu i zamolite konobara da vam u njoj spravi napitak.

Smeđa riža

Znanstvenici s Aberdeen University otkrili su je da smeđa riža sadrži više arsena u vanjskom dijelu od bijele riže.

Kako izbjeći?
Prije kuhanja ga dobro isperite. Omjer vode i riže trebao bi biti 6:1, na primjer 300 mililitara vode i 50 grama riže. Preporučuje se da je ne jedete više od dva puta tjedno.

Nema komentara:

Objavi komentar