Preskoči na glavni sadržaj

Ono što niste znali: Kako uništiti organizam sa Coca Colom za 65 minuta!

Ono što niste znali: Kako uništiti organizam sa Coca Colom za 65 minuta!

Mnogi od vas znaju da je Coca Cola štetna po zdravlje, ali malo ljudi zna – „zašto, na koji način“? Šta se dešava sa našim organizmom posle popijene manje flašice ovog napitka?
Pročitajte ovaj tekst i posle svega dobro razmislite – da li treba i dalje da pijete Coca Colu.
Pregledaćemo hronološki šta se dešava našem organizmu posle konzumiranja jedne flašice Cole:
U prvih 10 minuta šećer iz Cole proizvidi moćan udarac našem organizmu. Uobičajeno, u takvom slučaju takozvano predoziranje šećerom izaziva povraćanje, ali pošto je Cola veoma lukava smesa, ona sadrži fosfornu kiselinu koja sprečava povraćanje. Zbog ovog neobičnog efekta neki roditelji daju Colu svojoj deci kod poremećaja rada želuca, ali to je pogrešno i neopravdano.
U toku sledećih 20 minuta, organizam pokušava da se odupre šećernom predoziranju i dešava se moćno izbacivanje insulina u krvotok, jetra razgrađuje šećer i pretvara ga u masnoću.


U toku 40 minuta, kofein koji se sadrži u Coca Coli, potpuno se apsorbuje u organizmu. Pritisak raste kao odgovor na povećano izbacivanje šećera u krv. Mozak blokira adenozimske receptore, koji doprinose suzbijanju pospanosti. Zenice se proširuju. Do 45-te minute povećava se proizvodnja hormona dopamina, koji stimuliše centar zadovoljstva mozga. Slično delovanje na organizam poseduju neke droge, kao sto heroin. Nakon jednog sata posle konzumiranja manje flašice Coca Cole, fosforna kiselina ubrzava metabolizam kroz vezivanje kalcijuma, cinka i magnezijuma u crevima. Rezultat se komplikuje ogromnom dozom šećera i veštačkih zaslađivača. Počinje delovati diuretički efekat kofeina. Iz kostiju se ispira kalcijum, izbacuje se urinom , te taj proces slabi kosti. Zajedno sa kalcijumom telo napuštaju magnezijum, cink, natrijum i voda. Već u 65-oj minuti, u organizmu nastaje akutni nedostatak šećera, što dovodi do pospanosti i nervoze. Nedostatak šećera smenjuje nedostatak kofeina, pa se oseća umor i malaksalost. Organizam je izgubio više tečnosti, nego što je dobio zajedno sa Colom.

Čim delovanje Coca Cole prođe, osećate diskomfor, ali sve to prođe, ako opet popijete sledeću čašu ovog napitka! Ali, razmislite – da li je vredno toga?! Redovno konzumiranje Coca Cole doprinosi razvoju hipertenzije i gojaznosti. Veštački zaslađivači, kao sto aspatram (E951), izazivaju još veću zeđ, što i ide u korist proizvođačima sličnih napitaka, koji ih koriste. U konačnom rezultatu, upotreba velikih doza veštačkih zaslađivača, dovodi do nervnih poremećaja i usporavaju mentalni razvoj. Takođe u sastavu Cole postoje supstance koje umanjuju aktivnost creva i želudačnih fermenata koji su neophodni organizmu u eliminisanje masnoća i osnovni su razlog formiranja masnih naslaga.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…