Preskoči na glavni sadržaj

Nakon što ovo pročitate, MOŽDA više nikada, ALI NIKADA nećete piti mlijeko!

Istraživanje naučnika Univerziteta u Upsali pokazalo je da pijenje mlijeka utiče na povećanje stope smrtnosti i doprinosi da kosti postaju podložnije prelomima, upravo suprotno onome što sto od sad mislili.

77524_1mlijeko


Studija objavljena u časopisu “British medical journal” sprovedena je u tri okruga u Švedskoj, pri čemu su korišćeni podaci dvije velike grupe, koju su činile 61.433 žene između 39-74 godine, i 45.339 muškaraca, između 45-79 godina.

Ispostavilo se da je kod žena koje su pile najmanje tri čaše mlijeka dnevno, rizik od smrti bio dvostruko veći nego kod žena koje su pile manje od jedne čaše dnevno.

Osim toga, konzumiranje veće količine mlijeka povećavalo je rizik od preloma kostiju. Žene koje su pile tri čaše mlijeka dnevno bile su izložene 90 posto većem riziku od smrti, 60 posto većem riziku od preloma kuka i 15 posto većem riziku od preloma u cjelini nego one koje su pile manje mlijeka.

Kod muškaraca su razlike u stopi smrtnosti bile manje izražene, a kada je riječ o prelomima kostiju razlika nije uočena. U dokumentu objavljenom u časopisu “Journal of the American medical Association Pediatrics” pedijatar Dejvid Ludvig ukazuje na činjenicu da je rizik od preloma kostiju niži u zemljama u kojima se ne konzumira mlijeko i ističe da postoje drugi izvori kalcijuma.

Drugo istraživanje objavljeno u “American Journal of Public Health” pokazalo je da konzumiranje mliječnih proizvoda zapravo možda čak povećava rizik od preloma za 50 posto. Naučnici su, takođe, pokazali da kalcijum ne štiti kosti u mjeri u kojoj se pretpostavljalo. Nekoliko studija o dodacima kalcijuma otkriva da oni ne utiču na smanjenje rizika od preloma kostiju.

Vitamin D je djelotvorniji kada je riječ o smanjenju ovog rizika. Studije takođe pokazuju da mliječni proizvodi kod muškaraca povećavaju rizik od raka prostate za 30-50 posto. Napomenućemo i da oko 65-75 posto svjetskog stanovništva ima smanjenu sposobnost varenja laktoze, šećera iz mlijeka i mliječnih proizvodima.

Laktozu obično razgrađuje enzim laktaza, koji proizvode ćelije u zidovima tankog creva. Mlijeko i mliječni proizvodi nisu jedini izvor kalcijuma. Kelj jedna šolja sirovog kelja puna je kalcijuma, što znači da 3,5 šolja salate od kelja obezbjeđuje više kalcijuma od jedne čaše mlijeka. Tu je i pomorandža, a jedna sadrži oko 60 mg kalcijuma. Mahunarke, kao pasulj, grašak i leblebije takođe su bogati kalcijumom.

Izvor: avaz.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor