Preskoči na glavni sadržaj

Nakon što ovo pročitate, MOŽDA više nikada, ALI NIKADA nećete piti mlijeko!

Istraživanje naučnika Univerziteta u Upsali pokazalo je da pijenje mlijeka utiče na povećanje stope smrtnosti i doprinosi da kosti postaju podložnije prelomima, upravo suprotno onome što sto od sad mislili.

77524_1mlijeko


Studija objavljena u časopisu “British medical journal” sprovedena je u tri okruga u Švedskoj, pri čemu su korišćeni podaci dvije velike grupe, koju su činile 61.433 žene između 39-74 godine, i 45.339 muškaraca, između 45-79 godina.

Ispostavilo se da je kod žena koje su pile najmanje tri čaše mlijeka dnevno, rizik od smrti bio dvostruko veći nego kod žena koje su pile manje od jedne čaše dnevno.

Osim toga, konzumiranje veće količine mlijeka povećavalo je rizik od preloma kostiju. Žene koje su pile tri čaše mlijeka dnevno bile su izložene 90 posto većem riziku od smrti, 60 posto većem riziku od preloma kuka i 15 posto većem riziku od preloma u cjelini nego one koje su pile manje mlijeka.

Kod muškaraca su razlike u stopi smrtnosti bile manje izražene, a kada je riječ o prelomima kostiju razlika nije uočena. U dokumentu objavljenom u časopisu “Journal of the American medical Association Pediatrics” pedijatar Dejvid Ludvig ukazuje na činjenicu da je rizik od preloma kostiju niži u zemljama u kojima se ne konzumira mlijeko i ističe da postoje drugi izvori kalcijuma.

Drugo istraživanje objavljeno u “American Journal of Public Health” pokazalo je da konzumiranje mliječnih proizvoda zapravo možda čak povećava rizik od preloma za 50 posto. Naučnici su, takođe, pokazali da kalcijum ne štiti kosti u mjeri u kojoj se pretpostavljalo. Nekoliko studija o dodacima kalcijuma otkriva da oni ne utiču na smanjenje rizika od preloma kostiju.

Vitamin D je djelotvorniji kada je riječ o smanjenju ovog rizika. Studije takođe pokazuju da mliječni proizvodi kod muškaraca povećavaju rizik od raka prostate za 30-50 posto. Napomenućemo i da oko 65-75 posto svjetskog stanovništva ima smanjenu sposobnost varenja laktoze, šećera iz mlijeka i mliječnih proizvodima.

Laktozu obično razgrađuje enzim laktaza, koji proizvode ćelije u zidovima tankog creva. Mlijeko i mliječni proizvodi nisu jedini izvor kalcijuma. Kelj jedna šolja sirovog kelja puna je kalcijuma, što znači da 3,5 šolja salate od kelja obezbjeđuje više kalcijuma od jedne čaše mlijeka. Tu je i pomorandža, a jedna sadrži oko 60 mg kalcijuma. Mahunarke, kao pasulj, grašak i leblebije takođe su bogati kalcijumom.

Izvor: avaz.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…