Preskoči na glavni sadržaj

Masirajte ‘ključnu’ tačku ispod koljena i riješite se svih bolova

Postoji japanska legenda koja kaže da je nekada davno postojao čovjek koji je naslijedio vrlo vrijedno znanje od svog oca – Zu San Li – “tačka o dugovječnosti”.

Ashampoo_Snap_2015.09.03_10h15m15s_001_

Nakon savjeta svog oca, ovaj čovjek je masirao ljude na ključnom predjelu. Masiranje je inače jedna od najstarijih metoda tretmana na Istoku, koja se prakticira nekoliko hiljada godina. Ljudsko tijelo ima 365 “dana” i 12 glavnih meridijana, koji podsjećaju na iznos dana i mjeseci u godini.

Tehnika za ovu masažu (akupresura, pritisak prstana konkretne stvari) se temelji na učenjima meridijana i kanala koji su povezani s određenim organima. U kineskoj medicini, tijelo se gleda kao energetski sistem, a masaža može utjecati na protok energije i funkcionalne aktivnosti organa, piše Worldhealthinfo.

Aktiviranje tačke će vam dati podmlađivanje i “zarastanje” efekta starenja. U Kini, u ovom trenutku je poznata kao – “tačka dugovječnosti”, a u Japanu – “tačka stotinu bolesti”. Na našim tijelima, Zu San Li se nalazi odmah ispod koljena.

Da biste je pronašli, pokrijte koljena dlanom. Poenta se nalazi u obliku maleog udubljenja između kostiju. Ako je možete pronaći na ovaj način, pokušajte sjesti na pod, a ruke neka su vam na podu, okrenute prema dole. Povucite ih prema vama, bez podizanja noge sa poda. Primijetit ćete veći prostor ispod koljena – stavite prst na njega i zauzmite startnu poziciju.

Zu San Li tačka kontrolira rad organa koji se nalazi u donjem polju tijela. Ona kontrolira funkcije kičmene moždine u dijelovima koji su odgovorni za pravilno funkcioniranje probavnog trakta, seksualne organe, bubrege, nadbubrežne žlijezde. Masažom Zu San Li, povećat će se aktivnost nadbubrežne žlijezde, koja je najmoćnija žlijezda koja djeluje kao glavni zaštitnik zdravlja ljudi.

Ona luči adrenalin, hidrokortizon i druge važnih hormone u krvi

Izvor: Radiosarajevo.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…