ponedjeljak, 7. rujna 2015.

Konzumirate “Milka” čokoladu? Onda morate da znate pravu istinu o njoj!

Konzumirate “Milka”  čokoladu? Onda morate da znate pravu istinu o njoj!

Milka je na našim prostorima najpopularnija vrsta mliječne čokolade koja se kod nas često prezentira kao jedna od najboljih na tržištu.

Međutim, mi žemo vam ovdje iznijeti prave činjenice o ovoj čokoladi, a vi se skontajte da li ćete opet baš nju birati sa polica u trgovinama!
Činjenica je da su Milka čokolade preslatke, a ako uporedite okus čokolade koja se prodaje na našem tržištu s onom koja se prodaje u EU, odmah će vam biti jasno da o vrhunskoj kvaliteti tu nema ni govora.


To znači mnooogo šećera i fruktoznog sirupa koji deblja i izaziva rak.

S druge strane, mnogi muslimani ne znaju da je ova čokolada puna svinjske masti.

Da, piše vam na deklaraciji, samo što je napisan kod, a ne ovim riječima.

Šta nam još se sve u njoj “pakuju”, vjerovatno nikada nećemo saznati, ali zato nije zgoreg biti na oprezu i dobro razmisliti, naručito pri kupovini Milka čokolada na “akciji”.
Da ne spominjemo i činjenicu da je cijena ove čokolade tokom godina rasla, a gramaža se smanjivala.
Zaključite sami zašto se Milka čokolada u zemljama Evrope uopšte ne smatra nekom delicijom, već spada u kategoriju jeftinijih i nekvalitenijih slatkiša.

milionrecepata.com

1 komentar:

  1. Da kad kupim u Švicarskoj,to je ukusna poslastica. Ali kad kupim u Osijeku to je nešta što niukom slućaju nebih preporučio ni svom neprijatelju.(čini mi se da se to proizvodi u Poljskoj za ovo tržište)

    OdgovoriIzbriši