Preskoči na glavni sadržaj

Japansku prepelicu nazvali kokom budućnosti: EVO ZAŠTO PITI NJIHOVA JAJA!

Japansku prepelicu nazvali kokom budućnosti: EVO ZAŠTO PITI NJIHOVA JAJA!

Jaja japanske prepelice kao lijek dobro su prirodno sredstvo za lijecenje mnogih bolesti a u upotrebi su već nekoliko hiljada godina, na prvom mjestu u azijskim zemljama.

Jaja prepelica su najbogatija vitaminima i mineralima u odnusu na sva ostala pticja jaja i to čak nekoliko puta. Na primjer: vitamina B deset puta, fosfora pet puta, gvožđa sedam puta.

Danas se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imaju ljekovitu moć pa ih treba kupovati od provjerenih prodavaca. Jaja japanskih prepelica se u frižideru mogu odrzati 60 dana ali kada se koriste kao lijek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?

Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak a narednih pola sata ne treba nista jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se cijelo jaje. Za vrijeme ove terapije nije poželjno konzumiranje alkohola. Oprez se preporučuje osobama koje pate od žuči.

Da bi se lakše konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandže i slično.

Kome se preporučuju jaja od prepelica?

U preventivne svrhe, za opste poboljšanje stanja organizma i fizike kondicije jaja od japanskih prepelica preporučuju se djeci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teške fizičke poslove i starijim osobama,piše prirodni.lijek..blogspot.com.

Jaja od prepelica kao lijek koriste se za liječenje sljedećih oboljenja u navedenim količinama:

- 120 prepeličjih jaja: povišeni krvni pritisak, čir na želucu i dvanaestopalacnom crijevu,
- 240 prepeličjih jaja: anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,
- 1080 prepelicjih jaja: tumor na mozgu, premor usljed teškog fizičkog rada

Liječenje se sprovodi tako sto bolesnik treba u određenom vremenskom periodu da popije navedenu količinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti). Prva tri dana lijecenja popiti po 3 jajeta, a nakon toga pa sve do kraja lijecenja po 5 jaja. Djeca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine – dva jaja dnevno, do pet godina- tri jajeta, do deset godina – četiri jaja.

Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od količine jaja i uzrasta) i ako je potrebno može se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 mjeseca. Razmak između dvije terapije ipak ne bi trebao biti duži od 6 mjeseci.

Ova vrsta lijecenja obično nema štetnih efekata osim sto je ne trebaju sprovoditi bolesnici kojima je zabranjeno uzimanje bjelančevina (jaja, mesa, mlijeka) i kao sto je rečeno osobe koje pate od žuči.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…