Preskoči na glavni sadržaj

ČASOVNIK OTKRIVA ŠTA VAS BOLI: Evo kako da saznate koji organ ne radi kako treba!

Doktor kineske medicine pacijenta će najpre pitati u koje doba dana se pojavljuju poremećaji u telu. Po tome će znati u kojem delu tijela je zdravstveni problem.

ljudsko-telo-foto-shutterstock-1439362687-718407

Kineski biološki sat pokazuje intervale po kojima energija cirkuliše kroz delove našeg tela, a svaka dva sata u danu najjača je u određenom delu.

Tada su funkcije tog dela tela najbolje i ako postoji neki problem, simptomi će u tom periodu biti najizraženiji. Doktor kineske medicine pacijenta će najpre pitati u koje doba dana se pojavljuju simptomi neke bolesti ili poremećaja u telu. Po tome će znati u kojem delu tela je problem, odnosno energija cirkuliše otežano ili gde je previše energije, što, takođe, nije dobro.

Nije loše pratiti biološki sat i zapisivati u koje doba dana se pojavljuju tegobe, na primer umor, bolovi i ostalo. Takođe, dobro je zabeležiti i vreme u kojem se ima najviše energije i kad se budi toklom noći, i to ukazuje na problem sa određenim delom tela.

Vreme maksimalne funkcije (12 sati nakon toga funkcija je najmanja)

5 do 7 sati – debelo crevo
7 do 9 sati – želudac
11 do 13 sati – srce
13 do 15 sati – tanko crevo
15 do 17 sati – bešika
17 do 19 sati – bubrezi
19 do 21 sat – srčani omotač
21 do 23 sata – termoregulacija
23 do 1 sat – žuč
1 do 3 sata – jetra
3 do 5 sati – pluća

printsrkin-1442044390-738759

Kada jedan organ je na svom vrhuncu energije, onaj na suprotnoj strani biološkog sata (12 sati razlike) nalazi se na najnižoj energetskoj razini. Na primer, između jedan i tri sata jetra dostigne svoj vrhunac, a tanko crevo je na najnižoj visini energije.

Zato, ako jedemo kasno u noći, hrana se ne apsorbira dobro u tankom crevu. Znači, treba izbegavati neke aktivnosti u vreme kad je energija organa uključenog u tu aktivnost najniža.

Izvor: kurir.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor