utorak, 11. kolovoza 2015.

ŽVAKALA JE ŽVAKU SVAKI DAN: Nećete vjerovati šta joj se dogodilo!

Kler Emblton (38) iz Liverpula žvakala je žvakaću gumu bez šećera u proseku sedam sati dnevno, a sada zbog žvakanja mora na operaciju zbog istrošene vilice.

zvakala-zvaku

Zbog žvakaće gume ova majka četvoro dece danas ne može da otvori usta više od jednog centimetra pa je sada čeka operacija u kojoj će joj kosti vilice zameniti metalnim pločicama.

“Kada su mi doktori rekli da mi se od žvakanja žvakaće gume izlizala vilica i da ću zbog toga morati na operaciju, ostala sam šokirana. Uvek sam mislila da je žvakaća guma zdrava pa sam je žvakala posle jela, a kupovala sam samo one bez šećera. Nikad nisam mislila da bi ta bezopasna i zdrava navika mogla naneti toliku štetu”, rekla je Kler.

Pre dve godine osetila je kako joj je “preskočila” vilica, a pre godinu dana počeli su i pravi problemi. Dok je žvakala žvaku, vilica joj se jednostavno blokirala i nije mogla više da otvori usta.

Doktori su joj dijagnostifikovali poremećaj viličnog zgloba koji je dobila zbog prekomernog žvakanja žvakaće gume.

“Rekli su da sam preforsirala vilične mišiće i da nisam smela stalno žvakati jer između obroka vilici treba odmor, a ne žvakaća guma”, ispričala je Klara Embleton.


Nema komentara:

Objavi komentar