Preskoči na glavni sadržaj

U OVU DIJETU SE ŽENE KUNU: Moguće je smršati i do 20 kilograma!

Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedjelji, ali se preporučuje baš nedjelja. Sama dijeta traje 13 dana i poprilično je teška ali i efikasna. Njenim držanjem dolazi do velikih promjena u organizmu, a efekti traju čitave dvije godine!


55d9e9cc-8ee0-48e5-b98a-19800a0a0a6c-timthumb-690x480

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.

Ako pratite dijetu kako treba, možete izgubiti suvišnu tjelesnu masnoću i to (u zavisnosti od početne težine) u rasponu od 7 pa do nevjerovatnih 20 kg!

Uvodne napomene

– Dijetni plan se mora pratiti tačno 13 dana, ni manje ni više i kao što je napomenuto mora se pratiti kako je naznačeno – nema varanja;

– Ako u toku dijete popijete npr. 1 pivo ili 1 čašu vina, žvaćete žvaku ili jedete neku drugu hranu različitu od one koje je navedena, morate dijetu odmah prekinuti jer neće biti nikakvih rezultata.

– Poslije toga dijeta se može ponoviti tek nakon 6 mjeseci, ne ranije;

– Ako ste pratili dijetu do kraja tj. tačno 13 dana, ne bi je trebali ponoviti u sljedećih godinu dana, ali se preporučuje da je ne ponovite naredne dvije godine;

– Kada ste gladni, pijte vodu (najmanje 2 litre);

– Kafa se može zamijeniti čajem;

– Morate koristiti šećer u kockama.

Skoro svakoga dana jede se posebna salata tako da je zgodno da je pripremite za nekoliko dana unaprijed.

Recept za salatu:

 55d9ea89-0ed4-4c84-9bcf-1ac50a0a0a6c-danska-dijeta-2-previewOrg

Promiješajte sve sastojke i prelijte preko salate. Pustite da odstoji jedan sat. Promiješajte s vremena na vrijeme.

Salatu možete držati u plastičnoj posudi u frižideru. Može se držati svježe do jedne nedjelje. Ako je za jednu osobu, onda je dovoljna i polovina gore navedene količine.

Po danu:

DAN I

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, spanać kuvan u vodi, 1 paradajz
Večera – 1 velika šnicla (230 g), salata

DAN II

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 1 kriška šunke, 1 šolja jogurta
Večera – 1 velika šnicla, salata

DAN III

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka



DAN IV

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta
Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šargarepa, 1 kutijica mladog sira (25g)

DAN V

Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom
Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe (bakalar, škarpina oko 230 g ) sa limunom i malo maslaca
Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer

DAN VI

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa
Večera – 1/2 pileta na ražnju bez kožice, salata

DAN VII

Doručak – 1 šolja čaja bez šećera
Ručak – NIŠTA
Večera – 1 jagnjeći kotlet na žaru, sveže voće

DAN VIII

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka

DAN IX

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera
Ručak – 1 velika kriška šunke, 1 šolja jogurta
Večera – 1 velika šnicla, salata, voćka

DAN X

Doručak – 1 šolja kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata
Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka

DAN XI

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta
Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta
Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šsargarepa, 1 kutijica (25g) mladog sira

DAN XII

Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom
Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe sa limunom i malo maslaca
Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer

DAN XIII

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 tost
Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa
Večera – 1/2 pileta na žaru bez kožice, salata

Izvor: kolektiv.me

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…