Preskoči na glavni sadržaj

PROVERENO POMAŽE: Čitatelj rešio težak zdravstveni problem na neverovatno lak i prirodan način!

„Probao sam doslovce sve i ništa nije pomoglo, sve dok nisam ‘otkrio’ stari lek koji je doslovce dostupan u svakom domaćinstvu. I što je najvažnije pokazao se delotvoran u samo tri dana!

500

U poplavi razno-raznih alternativnih načina lečenja pojedinih bolesti, još uvek su najefikasnija prirodna rešenja. Jedno tako probao je i naš čitalac nakon niza godina u kojima nisu pomagale nikakve terapije niti farmaceutski proizvodi.
Proširene vene danas predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetskih nedostataka koji pogađa izuzetno veliki broj ljudi.

Osim toga proširene vene na nogama mogu uzrokovati i ozbiljne zdravstvene posledice: otok, bol, upalu i svrab te promenu boje kože od ružičasto crvene do tamno braon. Na zahvaćenom delu noge često se otvaraju rane koje sporo ili nikako ne zarastaju, a posledice za lokalno tkivo su dramatične.

Budući da je za sve te promene najodgovornija slabo pokretna, statična krv, njeno kontrolisano odstranjivanje za pacijenta predstavlja najbolje terapijsko rešenje.

Zadnjih godina na tržištu se nude brojna terapijska rešenja od laserskog i ultrazvučnog uklanjanja, zatim primene akupunkture do hirurškog i uklanjanja pomoću pene tzv. UGFS metodom.

No iz iskustva pacijenata dobro je poznato kako nijedno od ovih rešenja nije trajno, a jasno nije ni jeftino u privatnim specijalizovanim klinikama, pa se problem nakon nekoliko godina ponovo pojavi. I onda se ceo postupak mora ponoviti što jasno iziskuje i nove troškove.

Inače, do proširenih vena dolazi kada zalisci u venama, koji sprečavaju povratni tok krvi ne rade kako treba. Krv zaostaje na pojedinim mestima tako da se vene i kapilare obližnje šire i otiču propuštajući krv u okolno tkivo.

Proširene vene javljaju se obično na nogama gde su vene blizu površine a prepoznatljive su po plavičastim prugama, mrežastim mrljama ili čvorovima koji mogu narasti do veličine oraha.

Od proširenih vena boluje oko 15 odsto ljudske populacije, a čak četiri puta više obolevaju žene. Uzroci su različiti, a kao prevenciju preporučuje se barem pola sata dnevno umerene aktivnosti (šetnja, vežba, bicikl). Trebalo bi nositi kompresivne čarape te uzimati lekovito bilje u obliku gelova, krema ili čajeva od divljeg kestena, divlje ljubičice, borovnice, kupine, semena crnog grožđa i sl.

Međutim našem čitaocu ništa nije pomagalo. Sve je probao, no zadnjih godina stanje mu je bilo sve gore i gore. Ali samo do prošlog vikenda kada je slučajno saznao za stari prirodni lek. Primenio ga je kod kuće, jer je lako dostupan i nakon dva dana bio je „novi čovek“.

Na njegovim nogama proširene vene su doslovce nestale. Koliko dugo – ne zna, ali ako se ponovo javi problem sada barem zna lek, a da to nije hirurški nož.

Dakle problematično mesto na nozi treba jednostavno obložiti listovima svežeg zelja, odnosno kupusa i sve to omotati najbolje prozirnom folijom koja čvrsto drži poput zavoja. Takav oblog treba držati dva do tri dana, povremeno promeniti – ne prečesto i problem će biti rešen.

Možda ne trajno, ali daleko je jednostavnije i jeftinije posegnuti za nečim tako dostupnim za razliku od skupih i komplikovanih tretmana kakvi se nude na tržištu.

Uostalom savet čitaoca je – „Probajte ništa ne košta i ništa nećete izgubiti, a samo ćete se iznenaditi“. I jasno da uštedi i vreme i novac.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…