Preskoči na glavni sadržaj

OVO SIGURNO NISTE ZNALI O ULJU GOSPINE TRAVE: Leči opekline i upale, a recept je tako jednostavan!

Šta je ulje crvenije, to će njegovo delovanje biti efikasnije. Svaki dan teglu protresite.
DIGITAL CAMERA

Ulje kantariona odlično je za kožu, leči rane, opekotine, ublažava bolove i sprečava upale. Ovo ulje takođe neguje osetljivu, suvu i ispucalu kožu, a može se koristiti i kod slabe cirkulacije.

Recept za ovo čarobno ulje vrlo je jednostavan i svako ga može napraviti kod kuće.

Važno je znati da kantarion cveta i bere se leti. Rasprostranjena je po livadama, poljima i rubnim delovima šuma. Lako ju je prepoznati po žutim cvetovima.

Za pripremu ulja potrebno vam je nekoliko snopova biljke. Nakon što ih naberete i svežete, ostavite ih preko noći van teglica kako bi insekti napustili cvetove biljke i kako bi ishlapio sok koji dovodi do kvarenja biljke.

Sledećeg jutra snopove kantariona stavite u sveže oprane staklene teglice i ulijte u njih maslinovo ulje koje bi takođe trebalo da bude domaće, hladno ceđeno. Teglice zatvorite poklopcem ili papirom i gumicom, i ostavite da stoje na suncu ili nekom toplom mestu 45 dana.

Ulje bi trebalo da poprimi karakterističnu crvenkastu boju. Šta je ulje crvenije, to će njegovo delovanje biti efikasnije. Svaki dan teglu protresite, a nakon 45 dana procedite kroz plastično cedilo, a zatim i kroz gustu lanenu krpu.

Dobijeno ulje pretočite u staklene flaše i čuvajte na tamnom i hladnijem mestu. Ovako pripremljeno ulje možete koristiti tokom cele godine, sve do sledeće berbe.

Bitno je napomenuti da ulje kantariona ne upotrebljavate kao zaštitu od štetnih sunčevih zraka jer ima fototoksično delovanje i može izazvati promene na koži. Ukoliko ste zadobili opekotine od sunca, mažite se uljem kantariona sve dok crvenilo ne prođe i pritom izbegavajte sunce.

Za lečenje opekotina umesto ulja, možete kostistiti i balzam od kantariona.

Balzam se priprema od 30 grama ulja kantariona i 4 grama pčelinjeg voska (preporučujemo da koristite nepročišćeni vosak). Sastojke zagrijavate na pari, a nakon što se vosak otopi, prelijte Balaž u manju posudu u kojoj će se on ohladiti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…