Preskoči na glavni sadržaj

“OVAKO NEĆETE DOBITI RAK”: Stručnjaci preporučaju ovih 12 koraka za sprečavanje obolijevanja od opake bolesti koja sve više napada

Stručnjaci preporučaju ovih 12 koraka za sprečavanje obolijevanja od opake bolesti koja sve više napada…

“OVAKO NEĆETE DOBITI RAK”: Stručnjaci preporučaju ovih 12 koraka za sprečavanje obolijevanja od opake bolesti koja sve više napada

Stručnjaci za rak u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) objavili su kodeks ponašanja u 12 točaka s ciljem prevencije raka, piše Jutranji.

Doktor Joachim Schuez, koji je i predvodio istraživanje, pojasnio je da se radi o preporukama koje ‘pojedinci mogu primjeniti prilikom promjene ponašanja‘, a preporučeni koraci su sljedeći:

1) Nemojte pušiti ili konzumirati bilo koji oblik duhana

2) Održavajte dom bez dima cigareta te podržite zabrane pušenja na vašem radnom mjestu

3) Poduzmite korake kako bi vaša tjelesna težina bila zdrava

4) Budite aktivni u svakodnevnom životu i ograničite vrijeme koje provodite sjedeći

5) Održavajte zdravu dijetu:

Jedite puno cjelovitih žitarica, mahunarki, povrća i voća
Ograničite unos visokokalorične hrane (punomasna hrana i hrana s puno šećera) i izbjegavajte pića s šećerom
Izbjegavajte prerađeno meso; ograničite unos crvenog mesa i hrane s puno soli

6) Ako pijete alkohol bilo koje vrste, ograničite konzumaciju. Apstiniranje od alkohola je dobro za prevenciju raka

7) Izbjegavajte izlaganje suncu, a to osobito vrijedi za djecu. Koristite zaštitne kreme i izbjegavajte solarije

8) Na radnom mjestu se zaštitite od supstanci koje uzrokuju rak slijedeći sigurnosne i zdravstvene protokole

9) Doznajte jeste li bili izloženi visokim razinama radona u vlastitom domu. Pronađite način da smanjite izloženost visokim razinama radona

10) Dojenje smanjuje majčinu podložnost razvoju raka

Ako ste u mogućnosti, dojite svoje dijete. Hormonalna terapija povećava rizik za razvijanje određenih tipova raka, stoga ograničite količinu hormonalne terapije

11) Osigurajte cjepljenje za svoju djecu

Hepatitis B (za novorođenčad)
Humani papiloma virus (HPV) (za djevojke)

12) Sudjelujte u organiziranim akcijama i programima za prevenciju raka

Rak debelog crijeva (muškarci i žene)
Rak dojke (žene)
Rak grlića maternice (žene)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…