Preskoči na glavni sadržaj

Mori li vas KISELINA u želucu? Evo kako je efikasno OTKLONITI!

GORI-MI-ZELUDAC-1

Kiselina u želucu je smetnja često simptom različitih, ali na neki način povezanih problema.


Ezofagitis, gastritis, upala tankog crijeva, čir na želucu ili tankom crijevu mogu, u različitim trenucima i pod karakterisitčnim okolnostima (koji liječniku pomažu postavljanje ispravne dijagnoze) prouzročiti neugodan osjećaj žarenja na ulazu u jednjak u želudac.

 
Također moderni život i loše prehrambene navike krivac su za sve više onih koji pate od žgaravice. Javlja se zbog podizanja želučane kiseline što na kraju rezultira osjećajem žarenja u želucu i u gornjem dijelu prsa. Najčešće muči starije ljude i trudnice,

Nekoliko dobrih navika!


Valja podsjetiti na neke dobre navike koje mogu pridonijeti olakšanju probavnih smetnji: prožvačite uvijek dobro svaki zalogaj, jedite uvijek sjedeći, pojednostavite strukturu obroka poštujući ispravne kombinacije namirnica. Poželjno je apstinirati – barem privremeno od alkoholnih pića, cigareta i kave.

Sokovi po želji

U slučaju pojačane kiseline, potrebno je organizam opskrbiti šećerom, vodom i mineralnim solima. Najjednostavniji način je da se u obilnim količinama daju sokovi od jabuke, naranče ili drugog voća zaslađeni medom. Ili, ako vam je po volji, juha i pirei od povrća i ulja.



Rezultati dobiveni uzimanjem sode bikarbone aposlutno su prolazni i nikada ne rješavaju problem definitivno.

Korisne namirnice

Mrkva, kupus, komorač, jabuka, metvica, kopriva, krumpir, timijan.

Bademi

U ublažavanju žgaravice NAJBOLJE pomažu bademi. Šaka badema ili njih 20-ak neutralizirat će želučanu kiselinu već pola sata nakon uzimanja.

 
Što je najbolje,bademi nisu samo privremeno rješenje…Naime,bademi ukoliko se često konzumiraju otklanjaju kiselinu tako da se ona više ne vraća…

Izvor: iz knjige “Jednostavni i prirodni lijekovi”

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…