Preskoči na glavni sadržaj

“LJEKARI SU MI ZBOG RAKA PROGNOZIRALI SAMO 6 MJESECI ŽIVOTA”: A prošlo je već devet godina, uzimao sam OVAJ lijek

bryan-susan

Muškarac, kojem su ljekari prognozirali samo šest mjeseci života, uzeo je ušteđeveinu i odlućio putovati svijetom sa svojom suprugom, a devet godina kasnije je još živ.


bryan-susan

Bryan Baldwin (65) je bio u šoku kad su mu ljekari još 2006. godine rekli da ima rak bubrega u terminalnoj fazi. Tada su mu prognozirali da će živjeti još samo šest mjeseci. On je odlučio unovčiti svoju privatnu penziju i trošiti novac na luksuzni život sa suprugom Susan (53).

Otišli su na desetak putovanja, vjerujući da provode posljednje dane zajedno. Nakon šest mjeseci, još uvijek živ, nastavio je trošiti gotovinu na luskuzan život.

Nevjerovatno, ali devet godina kasnije, Bryan je još uvijek živ. On i njegova supruga potrošili su 40.000 funti (oko 50.000 eura) putujući u San Francisco, Mexico, Tunis, Barbados, Egipat, Las Vegas, Španiju i Tursku.

– Kada sam čuo dijagnozu, shvatio sam to kao priliku za nešto drugo. Nisam pao u depresiju, zapravo sam našao razlog da izađem i uživam u svemu što sam htio napraviti godinama. Ranije sam želio putovati, ali nisam mogao zbog posla.

– Na neki način, dijagnoza je bila blagoslov. Čim sam čuo vijesti, unovčio sam penziju i otputovao sa suprugom. To je stvarno ostvarenje sna. Svaki dan je bio dar i nije bilo vremena za negativne misli. Osjećam se odlično i pokušavam biti pozitivan sve vrijeme.

Bryan tvrdi da je njegov životni vijek produžen i zahvaljujući lijeku Nexovar, podršci porodice i snazi volje.

– Ovo je izuzetan slučaj u mojoj karijeri – kaže njegov onkolog Emilio Perfiti.

– Bryanu je dijagnosticiran rak bubrega 2006. godine. Prognoza nije bila dobra, jer se karcinom proširio i na pluća. Ali, onda je Bryan počeo koristiti lijek Nexofar, pa je bolest došla u remisiju.

Izvor: doznajemo.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…