Preskoči na glavni sadržaj

LICE JE OGLEDALO NAŠEG ZDRAVLJA: Pogledajte svoje lice i OTKRIJTE od čega bolujete!

 Ako su oči ogledalo naše duše, onda je lice ogledalo našeg zdravlja. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini sve pojave na koži našeg lica direktno ili indirektno su povezane sa stanjem unutrašnjih organa, jer predstavljaju znake neravnoteže organizma.

10543616_638582249571543_1839470833612445864_n

Ova metoda se naziva mapiranje lica, vjekova se koristila kao način dijanostikovanja u Kini i Indiji. Svi simptomi na koži, poput bubuljica, osipa, crvenila, hiperpigmentacije ili bora povezane su sa određenim djelovima tijela i pomažu da se otkrije uzrok njihovog nastanka. Promjene na određenim djelovima lica ukazuju na slijedeće:

Zona 1 i 2 – Sistem za varenje

Izbjegavajte prerađene namirnice i umjesto njih odlučite se za svježije i prirodne alternative. Jedite sporije, žvaćite hranu i povećajte unos vlakana. Ne zaboravite da pijete dosta vode.

Zona 3 – Jetra

Smanjite alkohol, masnu hranu i unos mliječnih proizvoda, sve ono što stvara pritisak na jetru. Ovo je zona lica u kojoj se ispoljavaju alergije na hranu. Pijte dosta vode da bi se organizam očistio od toksina i spavajte dovoljno, a jetra će uraditi sve ostalo.

Zona 4 i 5 – Bubrezi

Sve pojave oko očiju ukazuju na dehidrataciju, rješenje je voda, zato pijte, pijte, pijte…

Zona 6 – Srce

Ovo ukazuje na hipertenziju i deficit vitamina B, provjerite pritisak i nadokandite nedostatak vitamina. Pokušajte da izbjegnete previše začinjenu harnu i da smanjite unos mesa. Snizite nivo holesterola u krvi, tako što ćete loše masti zamijeniti dobrim. Kao što su omega 3 i omega 6 masne kiseline, koje se nalaze u orasima, avokadu, ribi i lanenom sjemenu. Provodite vrijeme na svježem vazduhu.

Zona 7 i 8 – Bubrezi

I ovaj predio lica ukazuje na probleme sa bubrezima i dehidratacijom, zao smanjite unos alkoholnih pića i kafe, jer oni dovode do dalje dehidratacije.

Zona 9 i 10 – Respiratorni sistem

Da li pušite? Imate alergiju? Patite li do bronhijalne astme ili prehlade? Ova oblast je vezana za pluća. Izbjegavajte pregrijane prostorije, jedite hranu koja ima efekat “hlađena” tijela. Listu zbaranjih namirnica čine meso, mliječni proizvodi, alkohol, kofein i šećer, dok se preporučuje zeleno povrće.

Zona 11 i 12 – Hormoni

Ovo je područje povezano sa stresom i hormonskim promjenama. Obezbjedite vašem tijelu dovoljno sna, pijete dosta vode, jedite lisnato povrće i održavajte vašu kožu besprijekorno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica- promjene na ovom djelu lica javljaju se u periodu ovaluacije.

Zona 13 – Stomak

Povećajte unos vlakana i pijte biljne čajeve koji olakavšavaju varenje.

Zona 14 –  Bolest

Promjene u ovoj oblasti javlaju se kao znak bolesti organizma, zato se odmarajte, pijte vodu, nađite način da se opustite i da se naspavate. Dozvolite vašem tijelu da vrati energiju i vitalnost.

Slijedeći put kada primjetite nadustost, suhoću ili tamne kolutove na licu, imajte na umu ovu mapu, jer vaša koža pokušava da komunicira sa vama i da vam otkrije probleme unutrašnjih organa. Međutim, kao i kod ostalih medicinskih pitanja, uvjek je najbolje otići ljekaru koji će postaviti pravilnu dijagnozu, ovdje je riječ o jednom opštem vodiču koji ukazuje na izvor problema.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor