Preskoči na glavni sadržaj

LICE JE OGLEDALO NAŠEG ZDRAVLJA: Pogledajte svoje lice i OTKRIJTE od čega bolujete!

 Ako su oči ogledalo naše duše, onda je lice ogledalo našeg zdravlja. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini sve pojave na koži našeg lica direktno ili indirektno su povezane sa stanjem unutrašnjih organa, jer predstavljaju znake neravnoteže organizma.

10543616_638582249571543_1839470833612445864_n

Ova metoda se naziva mapiranje lica, vjekova se koristila kao način dijanostikovanja u Kini i Indiji. Svi simptomi na koži, poput bubuljica, osipa, crvenila, hiperpigmentacije ili bora povezane su sa određenim djelovima tijela i pomažu da se otkrije uzrok njihovog nastanka. Promjene na određenim djelovima lica ukazuju na slijedeće:

Zona 1 i 2 – Sistem za varenje

Izbjegavajte prerađene namirnice i umjesto njih odlučite se za svježije i prirodne alternative. Jedite sporije, žvaćite hranu i povećajte unos vlakana. Ne zaboravite da pijete dosta vode.

Zona 3 – Jetra

Smanjite alkohol, masnu hranu i unos mliječnih proizvoda, sve ono što stvara pritisak na jetru. Ovo je zona lica u kojoj se ispoljavaju alergije na hranu. Pijte dosta vode da bi se organizam očistio od toksina i spavajte dovoljno, a jetra će uraditi sve ostalo.

Zona 4 i 5 – Bubrezi

Sve pojave oko očiju ukazuju na dehidrataciju, rješenje je voda, zato pijte, pijte, pijte…

Zona 6 – Srce

Ovo ukazuje na hipertenziju i deficit vitamina B, provjerite pritisak i nadokandite nedostatak vitamina. Pokušajte da izbjegnete previše začinjenu harnu i da smanjite unos mesa. Snizite nivo holesterola u krvi, tako što ćete loše masti zamijeniti dobrim. Kao što su omega 3 i omega 6 masne kiseline, koje se nalaze u orasima, avokadu, ribi i lanenom sjemenu. Provodite vrijeme na svježem vazduhu.

Zona 7 i 8 – Bubrezi

I ovaj predio lica ukazuje na probleme sa bubrezima i dehidratacijom, zao smanjite unos alkoholnih pića i kafe, jer oni dovode do dalje dehidratacije.

Zona 9 i 10 – Respiratorni sistem

Da li pušite? Imate alergiju? Patite li do bronhijalne astme ili prehlade? Ova oblast je vezana za pluća. Izbjegavajte pregrijane prostorije, jedite hranu koja ima efekat “hlađena” tijela. Listu zbaranjih namirnica čine meso, mliječni proizvodi, alkohol, kofein i šećer, dok se preporučuje zeleno povrće.

Zona 11 i 12 – Hormoni

Ovo je područje povezano sa stresom i hormonskim promjenama. Obezbjedite vašem tijelu dovoljno sna, pijete dosta vode, jedite lisnato povrće i održavajte vašu kožu besprijekorno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica- promjene na ovom djelu lica javljaju se u periodu ovaluacije.

Zona 13 – Stomak

Povećajte unos vlakana i pijte biljne čajeve koji olakavšavaju varenje.

Zona 14 –  Bolest

Promjene u ovoj oblasti javlaju se kao znak bolesti organizma, zato se odmarajte, pijte vodu, nađite način da se opustite i da se naspavate. Dozvolite vašem tijelu da vrati energiju i vitalnost.

Slijedeći put kada primjetite nadustost, suhoću ili tamne kolutove na licu, imajte na umu ovu mapu, jer vaša koža pokušava da komunicira sa vama i da vam otkrije probleme unutrašnjih organa. Međutim, kao i kod ostalih medicinskih pitanja, uvjek je najbolje otići ljekaru koji će postaviti pravilnu dijagnozu, ovdje je riječ o jednom opštem vodiču koji ukazuje na izvor problema.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…