Preskoči na glavni sadržaj

ISTINA I LAŽ: Ovo MORATE ZNATI prije nego idući put STAVITE HRANU u mikrovalku!

Mnogo puta ste čuli kako bi bilo dobro da se riješite mikrovalne pećnice. Otkrivamo četiri stvari koje su zapravo mit kada je riječ o pripremi hrane u mikrovalki.

thinkstockphotos-527117593

Uništava hranjive tvari u namirnicama

Ovo je mit. Prilikom svakog oblika termičke obrade hrane izgube se određene hranive tvari. Dužim kuhanjem i jačom temperaturom se gubi više hranivih tvari, pa tako i neki vitamini mogu ispariti ukoliko namirnice predugo kuhate. Zato mikrovalna pećnica ima svoje prednosti. U njoj se hrana priprema kraće, na nižoj temperaturi i s manje vode što znači da će zadržati više hranjivih tvari.

Zračenje

Istina je da mikrovalke zrače, ali nije istina da će to ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Zračenje se mjeri od najviše frekvencije do najniže. Visokofrekventni oblici zračenja mogu oštetiti DNK i uzrokuju mnoge bolesti, ali mikrovalka nema toliko jako zračenje. One prolaze razne testove sigurnosti prije nego završe u trgovinama.

Otrovna hrana

Većina stručnjaka kaže kako nema preciznih dokaza da je hrana pripremljena u mikrovalnoj pećnici opasna po zdravlje odnosno otrovnija od namirnica koje se pripremaju na drugačiji način.

Posude

No, morate voditi računa pri odabiru posuda u kojima ćete pripremati namirnice u mikrovalnoj pećnici. Staklo ili keramičke posude su jedini materijali od kojih bi trebalo biti posuđe koje stavljate u mikrovalku. Metal, plastika ili kartonske kutije odnosno ambalaže u koje su pakirana gotova jela, nikako ne biste smjeli koristiti jer mogu izazvati požar između ostalog.

Izvor: Magazin.hr

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…