ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Gazirana pića: Pogledajte što se događa u vašem organizmu nakon što prestanete konzumirati ove napitkeSvjesni ste koliko su gazirana pića nezdrava i koliko uništavaju vaš organizam. Vrijeme je da ih prestanete piti.

U nastavku pogledajte kako će vaš organizam reagirati na to i što se desi kada prestanete konzumirati takve napitke.

Pojačat će vam se osjetilo okusa
Gazirani sokovi imaju snažnu aromu, a mjehurići iz napitka nagrizaju usnu šupljinu. Upravo zbog toga osjetila u usnoj šupljini postaju slabija.

Nakon što izbacite gazirana pića iz svakodnevne rutine, posebno njihovu konzumaciju tijekom obroka, primijetiti ćete kako će hrana postati ukusnija, a okusi puno jasniji.

Bubrezi će lakše raditi
Bubrezi imaju vrlo važnu ulogu u našem organizmu. Osim što čiste tijelo od toksina, zaduženi su za regulaciju krvnog tlaka i razgradnju minerala.

No brojni umjetni sastojci i aditivi koji se nalaze u gaziranim, slatkim napicima teško su probavljivi te time opterećuju rad organa zbog čega se mogu javiti brojni negativni simptomi poput nervoze, glavobolja i migrena te umora i razdražljivosti.

Masne naslage će se početi topiti, a tijelo izliječiti
Ovakva vrsta napitaka ima mnogo kalorija koje se gomilaju i stvaraju masne naslage.

Istraživanje provedeno na velikom broju osoba koje svakodnevno konzumiraju gazirane sokove otkrilo je kako je ova navika usko povezana s pretilošću i gomilanjem masnih naslaga na području struka i trbuha, ali i opasnošću od visokog krvnog tlaka i triglicerida koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

Nema komentara:

Objavi komentar