S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svijetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije.
Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.
Potrebni sastojci:
– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone
Limun i peršun se kuhaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.
Limun oprati najprije u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.
Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.
Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.
Limun zajedno sa korom sitno isjeckati.
Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.
Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, od 2 do 3 sata. Kada je skuhano, ocijediti.
Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.
Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera je jedna puna čašica za rakiju.
Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.
Potrebni sastojci:
– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone
Limun i peršun se kuhaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.
Limun oprati najprije u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.
Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.
Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.
Limun zajedno sa korom sitno isjeckati.
Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.
Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, od 2 do 3 sata. Kada je skuhano, ocijediti.
Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.
Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera je jedna puna čašica za rakiju.
Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
Koja ГЛУПОСТ,кувати три сата,ТО УБИЈА СВЕ ВИТАМИНЕ,И СВЕ ШТО ЈЕ БЛАГОТВОРНО.
OdgovoriIzbriši