Preskoči na glavni sadržaj

Aluminijumskom folijom ublažite reumu, zalečite opekotine i uklonite podočnjake..

Prema tvrdnjama mnogih alternativnih lekara, ali i rezultatima pojedinih medicinskih istraživanja, aluminijumska folija može biti odlična zamena za štetne i skupe lekove.

aluminijumska folija

Ruski i kineski iscelitelji već godinama koriste njena svojstva uz čiju pomoć na jednostavan i prirodan način uklanjaju razne zdravstvene tegobe.

Čak se i psihoterapeut Vilhelm Reich, učenik poznatog i cenjenog austrijskog neurologa i utemeljitelja psihoanalize S. Frojda, u nekoliko svojih stručnih dela osvrnuo na praksu i način ove vrste lečenja.

Prema dugogodišnjem iskustvu alternativnih lekara, aluminijumska folija vrlo efikasno i brzo može eliminisati …

bolove kičme, vrata, ruku, kolena, stopala, zglobova
bolove u mišićima
posledice upalnih procesa
postoperativne ožiljke
opekotine

Ruski naučnik A.V. Skvorcov sledećim rečima opisuje njenu čudesnu moć:

„Kod isceljenja, često se koriste posebna energostruktuirajuća sredstva, kao što su proizvodi od aluminijumske folije.

U ljudskom organizmu postoje posebne matične ćelije, koje se neprestano prožimaju sa matičnim poljem Zemlje.

Iz različitih razloga, ovo polje se deformiše, usled čega se narušava i energetska ishrana matičnih ćelija.

Površina folije odražava matično polje Zemlje i kao ogromno Fokusirajuci povećalo, pojačava ga nekoliko puta, što omogućava da se povrati poremećena interakcija između ćelija i matičnog polja. “

Oblozi protiv bolova u mišićima i zglobovima

Prema uputstvima kineskih, ali i mnogih drugih alternativnih lekara, aluminijumska folija se u svrhu lečenja upotrebljava spoljnom terapijom.

Ovim tretmanom moguće je ublažiti mnoge tegobe, poput bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima.

Efikasna je i kod išijasa, reumatoidnog artritisa, gihta, bolova u peti (petnog trna).

Dokazano ublažava i bolove na postoperativnim ožiljcima.
Primena:

Položite aluminijumsku foliju na bolno mesto i učvrstite zavojem ili flasterom. Ostavite da deluje ceo dan ili tokom noći.

U slučaju da se radi o bolovima ruke, lakta, kolena, noge ili prstiju, foliju možete sasvim obavije oko ekstremiteta i takođe učvrstiti zavojem, flasterom ili običnom lepljivom trakom.

Terapiju provodite u periodu od 10-12 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od 1-2 nedelje.

Ako se tegobe nastave, terapiju možete ponoviti.
Tretman protiv gripa i prehlade
Aluminijumska folija može biti odličan saveznik u borbi protiv infekcija.

Tretmanom aluminijumskom folijom kojim možete u samo nekoliko dana, bez nepotrebnog korišćenja štetnih lekova, nadjačati čak i jaku prehladu.

Tretman protiv upala treba sprovoditi na sledeći način:

Foliju omotajte oko stopala u 5-7 slojeva, a između svakog sloja folije stavite pamučnu tkaninu ili papir.

Ovaj oblog ostavite da deluje oko sat vremena, a potom ga skinite.

Nakon 2 sata, stavite novi oblog koji takođe ostavite da deluje sat vremena.

Sledi druga pauza od dva sata, a potom stavite i poslednji, treći oblog.

Lečenje traje sedam dana.
Prva pomoć kod opekotina
Bol prouzrokovanu opekotinama od vatre, vruće vode, ulja, pare i drugim tečnostima i uljima vrlo uspešno ćete ublažiti ako na opečeno mesto prislonite ili omotate aluminijumsku foliju.
Postupak:

Opečeni deo tela izložite hladnoj tekućoj vodi nekoliko minuta.

Ako koža nije oštećena, područje osušite čistom, mekom tkaninom.

U slučaju da je došlo do oštećenja kože, upotrebite sterilnu gazu i njome prvo pažljivo upijte vodu sa rane.

Nakon što ste ranu osušili, na zahvaćeno područje nanesite tanki sloj masti za opekotine.

Tako ćete sprečiti lepljenje gaze za ranu.

Oštećeni deo kože potom prekrijte suvim komadom sterilne gaze.

Isecite komad aluminijske folije te ga položite preko bolnog dela kože (ako opekotina nije otvorena) ili preko gaze (kod otvorene rane) te ju učvrstite trakom.

Ako se radi o opekotinama na području ruku ili nogu foliju, možete i obavije oko ekstremiteta.

Ostavite foliju sve dok bol ne splasne.
Zaštita od post-amputacijske (fantomske) boli
Prema nekim istraživanjima, bol koja se javlja nakon amputacije ekstremiteta (fantomska bol) moguće je ublažiti pomoću aluminijumske folije.

U časopisu British Journal of Pain objavljeni su rezultati istraživanja sprovedenog na osobama s amputiranim delovima tela.

Ono je potvrdilo da je u grupi osoba čiji su udovi tokom tretmana omatani aluminijumskom folijom bila prisutna daleko manja bol od grupe na kojoj nije primenjena ova terapija.

Za ovaj tretman, omotajte aluminijsku foliju oko amputiranog dela tela, pričvrstite trakom i uklonite kada se bol smanji ili nestane.

Protiv tragova nesanice i umora

Želite li nakon neprospavane noći izgledati sveže i odmoreno, pokušajte primeniti savet poznatih svetskih šminkera.

Narežite aluminijumsku foliju na trake, koje ćete potom staviti u kovčeg na nekoliko sati.

Zamrznute trake položite na ona područja koja želite da osvežite – lice, obraze, kapke.

Ostavite da deluju nekoliko trenutaka, dok ne osetite da su se opustili.

Tragovi nesanice, umora i stresa koji se obično odražavaju na koži lica trebali bi ubrzo nestati.
Koju stranu koristiti?

Mišljenje o tome koja je strana folije dobra za ovu vrstu primene je zasad podeljeno među stručnjacima.

Jedan deo zagovara ovu upotrebu: za zagrevanje i održavanje toplote koristite sjajniju stranu, prema unutra, direktno na kožu (mat vani).

Za hlađenje i zaštitu od toplote – mat strana unutra, sjajna strana trebala bi biti napolju.

Ipak, deo naučnika ostaje pri tvrdnji da je svejedno koju stranu koristitite – jednako su delotvorne.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor