Preskoči na glavni sadržaj

ZDRAVLJE IZ BOČICE: Ovu mješavinu MORATE imati, spas je za razne bolesti!

 ZDRAVLJE IZ BOČICE: Ovu mješavinu MORATE imati, spas je za razne bolesti!

Lugolova otopina mješavina je elementarnog joda i kalijevog jodida, osmišljena davne 1829. godine, a prema mišljenju mnogih, spas je za razne bolesti. Poznata kao univerzalno sredstvo za dezinfekciju, infekcija i ozljeda na koži, ali je i prirodni izvor joda koji tijelu nedostaje, piše Dnevno.

Iako je danas naglasak uglavnom na njegovoj štetnosti te se povezuje uglavnom uz bolesti štitnjače, njegova je povijesna upotreba kao univerzalnog lijeka zaboravljena.

Jod je izvrsna preventiva za Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest, a pomaže i rastvaranju plaka na arterijama, štiti od srčanog i moždanog udara te smanjuje druge probleme vezane uz aterosklerozu. Također, uravnotežuje hormone i smanjuje simptome dijabetesa.

Priprema Lugolove otopine

Za 1 litru otopine joda, pomiješajte 44 grama granuliranog joda i 88 grama granuliranog kalijevog jodida.

Otopite kalijev jodid u 0,47 litara vode te kristale joda i dopunite s vodom do oznake od jedne litre. Izbjegavajte korištenje flaširane vode za pripremu ove otopine. Najbolje je da koristite destiliranu vodu.

Kako koristiti Lugolovu otopinu

Lugolovu otopinu preporučljivo je uzimati s jabučnim octom, a preporučena dnevna doza iznosi 150 μg (mikrograma). Osobe koje boluju od hipertireoze ili dijabetesa trebale otopinu uzimati u manjim količinama.

Tijekom pojačanog uzimanja Lugolove otopine mogući su simptomi detoksikacije tijela poput vrućine, znojenja i lagane glavobolje. Uz uzimanje dovoljne količine tekućine, ovi simptomi će proći u roku 2 – 3 dana.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…