Preskoči na glavni sadržaj

SKIDANJE KILAŽE BEZ GLADOVANJA I VJEŽBANJA: SAMO LEŽANJE 3 PUTA DNEVNO PO 5 MINUTA, ALI OVAKO…(VIDEO)

vezba-mrsavljenje-640x534-600x250

Brzo i efikasno mršavljenje nikad nije bilo lakše … Zvuči skoro kao mit ili bajka. Međutim, tokom deset godina, japanski ljekar Fukutsudzi pomaže ženama da smršaju u najkraćem mogućem roku.

A to je: bez dijeta, napornih vježbi i trošenja novca. Besplatno i brzo mršavljenje ne postoji, reći ćete. Ali to nije istina!

Metoda opisana od strane ovog Japanaca u njegovoj knjizi koja se prodala u Aziji u tiražu od čak šest miliona primjeraka je očigledno hit!

Doktor kaže da nisu potrebni nikakvi posebni alati za brzo mršavljenje. Potreban vam je veliki peškir, jak konac ili traka da biste učvrstili taj peškir u rolnu, ravna površina – i 3 puta po pet minuta dnevno.

Metoda je laka za izvođenje i vrlo efikasna. Ne treba, dakle, ništa da se radi – samo treba 3 puta dnevno po 5 minuta ležati u pravom položaju.

Doktor Fukutsudzi je inače specijalista je za probleme karlične kosti, a otkrio je i da je glavni uzrok masnih naslaga u području struka upravo razilaženje karlične kosti i podrebarnih kostiju.

Nakon što je otkrio vezu između ova dva problema, osmislio je metodu kojom se svako na brz i jednostavan način može riješiti viška oko struka.

Dr Fukutsudzijev tretman

– Peškir savijte u rolnu i obmotajte nekom trakom da biste ga učvrstili.

– Sjedite na čvrstu površinu, najbolje na pod.

– Savijeni peškir stavite ispod leđa, u nivou sa pupkom, i zatim legnete (peškir treba da bude malo širi od širine leđa).

– Noge razdvojte u širini ramena i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi.

– Ruke ispružite iznad glave, okrenite dlanove prema dole i spojite mali prst desne i lijeve ruke.

– I to je to. Iako se čini sasvim jednostavno, taj položaj nije nimalo lagan ni udoban.

Ako vam je teško da do kraja držite ruke u ispruženom položaju, prvih nekoliko puta ih ispružite koliko možete, ali svakako spojite male prste na rukama, kao i palčeve na nogama.

U tom položaju lezite pet minuta, tri puta na dan.

Možda će vam na početku osjećaj biti neprijatan, čak i bolan, a ako vam postane neizdržljivo, skratite tretman na onoliko koliko možete izdržati.

Važno je napomenuti da “vježbu” morate da izvodite svaki dan ako želite vidljive rezultate.

Nakon što završite sa tretmanom, nemojte da ustajete naglo. Dok ste još u ležećem položaju okrenite se na bok, nakon toga se uspravite u sjedeći položaj, a tek onda ustanite.

Upozorenje: Ukoliko imate problema sa kičmom ili nekom bolesti kostiju, utoliko se pre tretmana svakako posavjetujte sa ljekarom o tome da li smijete da koristite ovu metodu.

Osvrt urednice s portala Uspesnazena.com:

Ovo nije teško, ali na početku postoji neprijatan, čak i bolan osećaj, jer će vaše kosti početi da se vraćaju u svoj prirodan položaj. Ako vam je teško da izdržite neophodnih 5 minuta, počnite s minut-dva i svaki dan povećavajte, dok ne dođete do 5 minuta. I ne propuštajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat! U suštini, to je vrsta istezanja.

Ako pomjerite valjak od peškira ispod grudi – imaćete efekat podizanja grudi.

Ako ga stavite na deo ispod rebara – struk će postati više izražen.

Samo budite pažljivi, jer čak i za pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi se pomjeraju. Dakle, poslije seanse ustajte vrlo polako. Prvo na stranu, onda sjedite, a tek onda ustanite. Izbjegavajte nagle pokrete.

Čak i ako ne vjerujete u ovu metodu, ništa vas ne košta da probate. Preporučljivo je da izmjerite svoje obime prije i poslije tretmana, barem prvi put, i bićete prijatno iznenađeni!

Kod mene, poslije petog puta (nisam se mjerila poslije prvog) nestalo je 2 cm u struku, 2 cm ispod grudi i 2 cm na stomaku, a visina se povećala za 0,8 cm. Teško povjerovati, ali to je istina!

S vremenom se ispravlja držanje i imaćete lijep, zdrav osjećaj u cijelom tijelu, a bolovi u leđima će prestati.

Možete pogledati i priloženi video sa tretmanom dr Fukutsudzija u kojem učestvuju dvije devojke. Poslije prvog tretmana, jedna izgubila 4 cm u struku. Druga nije izgubila u struku, zato je “narasla” za 1 cm!
Pogledajte:

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…