Preskoči na glavni sadržaj

Šest opasnih predmeta u vašem domu koji izazivaju astmu, alergiju, a neki su i kancerogeni

Šest opasnih predmeta u vašem domu koji izazivaju astmu, alergiju, a neki su i kancerogeni

 Nedavne studije pokazale su da moderni domovi ipak nisu toliko bezbjedni i da kriju supstance koje ugrožavaju zdravlje. Brojni proizvodi koji se nalaze u našem domu sadrže sastojke koji mogu uzrokovati ozbiljne bolesti. Zato je najbolje da ih se riješite ili koristite u manjim količinama… Nedavne studije pokazale su da moderni domovi ipak nisu toliko bezbijedni i da kriju supstance koje ugrožavaju zdravlje, piše Aura.

Oslobodite se ovih kancerogenih proizvoda i obezbijedite sebi i svojoj porodici zdravo okruženje:
Osvježivači prostora

Stručnjaci su utvrdili da mnogi osveživači pogoršavaju astmu i utiču na reproduktivni razvoj, ali i da su prepuni toksičnih i opasnih materija, koje su kancerogene. Korištenjem osvježivača koncentracija štetnih materija u unutrašnjosti našeg doma je 100 puta veća nego u spoljašnjem prostoru. Umjesto toga, najbolje je da koristite eterična ulja, jer imaju isti efekat, a ne štete našem zdravlju.

Svijeće
Studija Komisije za bezbjednost potrošačkih proizvoda u Americi pokazala je da 40 posto svijeća, koje se mogu naći u slobodnoj prodaji, sadrži olovne žice unutar fitilja. Obično se ovakvi fitilji mogu naći na mirisnim svijećama. Naime, mirisna ulja omekšavaju vosak, a proizvođači dodaju olovo kako bi napravili čvrst fitilj. Izloženost velikim količinama olova posebno je štetno za mališane, može dovesti do poremećaja hormona, problema u ponašanju, teškoćama u učenju i drugim zdravstvenim problemima.

Boje i lakovi

Boje i lakovi sadrže isparljiva jedinjenja koja dovode do pojave raka, ali i brojnih drugih oboljenja. Djeca su posebno osjetljiva na ove toksine, jer je njihov imuni sistem nedovoljno razvijen. Budite oprezni u rukovanju sa takvim proizvodima i umjesto njih koristite boje na bazi biljaka. Takođe, koristite ljepak, boje i markere na bazi vode, a izbjegavajte one koji sadrže aceton, heksan, heptan ili toluen.

Šamponi

Možda ste iznenađeni, ali treba da znate da su obični šamponi prepuni otrova. Međutim, uticaj ovih toksina se još uvijek testira, pa naučnici nisu sigurni da li izazivaju rak ili ipak ne. Kako god, ne treba rizikovati, pa je preporučljivo da umjesto kupovnih šampona napravite sami prirodan šampon. (Na primjer, ogulite limun i zajedno sa oguljenim krastavcem ga ubacite u blender).
Antiperspiranti

Obični dezodoransi i antiperspiranti uglavnom sadrže sastojke koji mogu da izazovu rak. Ovi proizvodi su napravljeni tako da ostaju na našem tijelu dugo nakon nanošenja, što povećava apsorpciju hemikalija kroz kožu. Izbjegavajte opasne proizvode i koristite prirodne alternative.

Tuš zavjese

Platične zavjese za kadu i tuš kabinu oslobađaju otrovne hemikalije. One emituju opasne supstance tj. isparljiva organska jedinjenja.
Smanjite upotrebu ovih proizvoda i vaš dom će sigurno biti bolje mjesto za život.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor