Preskoči na glavni sadržaj

Ovo su 10 namirnica koje izazivaju teške bolesti!

Postoje naučni dokazi da određene namirnice mogu da naruše zdravlje, kao i one čije dejstvo još nije dovoljno ispitano, iako su odavno u prodaji  

SVE izaziva rak – postalo je "opravdanje" mnogih, a koriste ga kao odbranu odluke da jedu sve što žele, ne razmišljajući o posledicama. Ipak, postoje naučni dokazi da određene namirnice mogu da naruše zdravlje, kao i one čije dejstvo još nije dovoljno ispitano, iako su odavno u prodaji.


Genetski modifikovani organizmi (GMO)

Iako struka nije složna po ovom pitanju, brojna nezavisna istraživanja na miševima su pokazala da GMO hrana utiče na nastanak i rapidan rast tumora. Iako pojedini proizvođači tvrde da njihove namirnice ne sadrže GMO supstance, pravih garancija zapravo nema, pa je važno da potrošači postave ovo pitanje.

Mesne prerađevine sa konzervansom

Mnoge prerađevine sadrže konzervanse, boje i aditive, koje nadomešćuju kvalitet i proizvod čine ukusnijim i dugotrajnim. Najčešće se dodaju nitrati, koje dokazano povećavaju rizik od kancera debelog creva.

Kokice za mikrotalasnu

Ovaj proizvod je najčešće pun "hemikalija", a mnogi lekari ga povezuju sa rakom testisa i pankreasa. Sadrži perflourooktansku kiselinu (PFOA) i dijacetil (sumnja se da oštećuje pluća).

Industrijski obrađena soja

Slobodna glutaminska kiselina ili MSG, koja je snažan neurotoksin, formira se tokom obrade soje. Sojini fitoestrogeni potencijalno uzrokuju hipotireozu, dovode do neplodnosti i povećavaju rizik od pojave raka dojke, smatraju brojni stručnjaci.

Dijetalni sokovi i hrana

Različite studije su pokazale da zaslađivač aspartam (zamena za šećer) uzrokuje niz bolesti, a među njima i rak. Sukraloza i saharin su takođe štetni.


Beli šećerIzaziva nagli skok insulina i "hrani" kancerogene ćelije. Kukuruznu fruktozu (ima je u mnogim fabrički proizvedenim namirnicama) ćelije raka brzo metabolišu i na taj način se još brže razmnožavaju.

Ulje i margarini sa trans mastima

Tokom prerade na visokoj temperaturi, stvaraju se slobodni radikali koji povećavaju rizik od karcinoma, srčanih bolesti i hormonskog disbalansa.

Tovljeni losos

Najčešće se takav i nalazi u našim prodavnicama. Sadrži kancerogene supstance kao što su PCB (polychlorinated biphenyls), pesticide i antibiotike.


Pesticidi na voću i povrću


Ako jedete jabuke, paradajz ili jagode, ne znači da se i zdravo hranite. Velike količine pesticida, koje nesvesno uzimate putem voća i povrća tretiranog "hemikalijama", mogu da uzrokuju rak. Najveća koncentracija je u kori.


Gazirana pića

Lekari su odavno dokazali da osobe koje svakodnevno piju gazirana pića s vremenom imaju problem sa kilogramima, dijabetesom, čak i jetrom, a trebalo bi da znate da jedna limenka sadrži 40 grama šećera. Oznaka na proizvodu da je šećer zamenjen veštačkim zaslađivačem ne ublažava probleme, već može da stvori nove.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…