Preskoči na glavni sadržaj

Ovo su 10 namirnica koje izazivaju teške bolesti!

Postoje naučni dokazi da određene namirnice mogu da naruše zdravlje, kao i one čije dejstvo još nije dovoljno ispitano, iako su odavno u prodaji  

SVE izaziva rak – postalo je "opravdanje" mnogih, a koriste ga kao odbranu odluke da jedu sve što žele, ne razmišljajući o posledicama. Ipak, postoje naučni dokazi da određene namirnice mogu da naruše zdravlje, kao i one čije dejstvo još nije dovoljno ispitano, iako su odavno u prodaji.


Genetski modifikovani organizmi (GMO)

Iako struka nije složna po ovom pitanju, brojna nezavisna istraživanja na miševima su pokazala da GMO hrana utiče na nastanak i rapidan rast tumora. Iako pojedini proizvođači tvrde da njihove namirnice ne sadrže GMO supstance, pravih garancija zapravo nema, pa je važno da potrošači postave ovo pitanje.

Mesne prerađevine sa konzervansom

Mnoge prerađevine sadrže konzervanse, boje i aditive, koje nadomešćuju kvalitet i proizvod čine ukusnijim i dugotrajnim. Najčešće se dodaju nitrati, koje dokazano povećavaju rizik od kancera debelog creva.

Kokice za mikrotalasnu

Ovaj proizvod je najčešće pun "hemikalija", a mnogi lekari ga povezuju sa rakom testisa i pankreasa. Sadrži perflourooktansku kiselinu (PFOA) i dijacetil (sumnja se da oštećuje pluća).

Industrijski obrađena soja

Slobodna glutaminska kiselina ili MSG, koja je snažan neurotoksin, formira se tokom obrade soje. Sojini fitoestrogeni potencijalno uzrokuju hipotireozu, dovode do neplodnosti i povećavaju rizik od pojave raka dojke, smatraju brojni stručnjaci.

Dijetalni sokovi i hrana

Različite studije su pokazale da zaslađivač aspartam (zamena za šećer) uzrokuje niz bolesti, a među njima i rak. Sukraloza i saharin su takođe štetni.


Beli šećerIzaziva nagli skok insulina i "hrani" kancerogene ćelije. Kukuruznu fruktozu (ima je u mnogim fabrički proizvedenim namirnicama) ćelije raka brzo metabolišu i na taj način se još brže razmnožavaju.

Ulje i margarini sa trans mastima

Tokom prerade na visokoj temperaturi, stvaraju se slobodni radikali koji povećavaju rizik od karcinoma, srčanih bolesti i hormonskog disbalansa.

Tovljeni losos

Najčešće se takav i nalazi u našim prodavnicama. Sadrži kancerogene supstance kao što su PCB (polychlorinated biphenyls), pesticide i antibiotike.


Pesticidi na voću i povrću


Ako jedete jabuke, paradajz ili jagode, ne znači da se i zdravo hranite. Velike količine pesticida, koje nesvesno uzimate putem voća i povrća tretiranog "hemikalijama", mogu da uzrokuju rak. Najveća koncentracija je u kori.


Gazirana pića

Lekari su odavno dokazali da osobe koje svakodnevno piju gazirana pića s vremenom imaju problem sa kilogramima, dijabetesom, čak i jetrom, a trebalo bi da znate da jedna limenka sadrži 40 grama šećera. Oznaka na proizvodu da je šećer zamenjen veštačkim zaslađivačem ne ublažava probleme, već može da stvori nove.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor