Preskoči na glavni sadržaj

OVO JE MALO POZNATO! Napravite čaj od maslinovog lišća jer ima čak 16 ljekovitih svojstava!

OVO JE MALO POZNATO! Napravite čaj od maslinovog lišća jer ima čak 16 ljekovitih svojstava!


Čaj od lista masline ima toliko ljekovitih svojstava a da tog nismo ni svjesni. To je napitak izuzetno dobrog mirisa i izgleda, te odličnog okusa. Prvi dokumentirani podaci njegove primjene u medicini datiraju iz 1850. godine, piše Dnevno.

Iako je čaj od masline manje poznat u svijetu čajeva, istraživanja koja se vrše izgledaju obećavajuća, a ona koja su se izvršila dokazala su izuzetnu ljekovitost maslinovog lista. Svakako svakako čaj od masline je čaj izvanrednog okusa, te vrlo dobrog mirisa pa pruža zadovoljstvo svim čajoljubcima.

Ljekovita svojstva – čaja od masline

pomaže kod visokog tlaka (širi krvne žile, te tako povećava protok krvi i tako pomaže regulirati otkucaje srca),
uništava slobodne radikale (čaj od masline bogat je antioxidansima pa neki čak govore da je čaj od masline zamjena za zeleni čaj),
sprečava kardiovaskularne bolesti srca,
pomaže kod visokog kolesterola tj. smanjuje razinu LDL,
ima izuzetna anti – gljivična svojstva,
ima izuzetna anti – bakterijska svojstva,
pomaže kod sprečavanja herpes i hladnih čireva,
izuzetno dobar za prehlade i gripe,
pomaže kod upale pluća,
pomaže kod tuberkuloze,
pomaže kod dijabetesa (smanjuje šećer),
pomaže kod meningitisa,
pomaže kod reuma,
pomaže kod infekcija mokraćnog sustava,
izuzetno je dobar za liječenje kroničnog umora i alergija,
jača imunološki sustav cijelog organizma

Recept

Za šalicu čaja potrebno vam je 15 – 20 listova.

Prokuhajte vodu i ubacite listove u posudu. Kuhajte još 2, do 3 minute. Ostavite listove u vodi najduže 10 minuta. Pijte čaj svaki dan.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…