nedjelja, 26. srpnja 2015.

Kad pročitate koje su KORISTI ove voćke, JESTI ĆETE je svaki dan!

Breskva je voćka koja potiče iz Kine, a sada se uzgaja u svim dijelovima svijeta gdje preovladava topla klima.

55b12394-230c-4ff0-ae6d-424c25bbfe5f-flavorcrest-690x480

Breskve u Evropi su široko rasprostranjene naročito oko Mediterana. Cvjeta početkom juna pa sve do kraja septembra, sadrži veliku količinu vode i korisnih materija.

Otkrivamo vam sve blagodati ove voćke:

LJEKOVITA SVOJSTVA

Breskva sadrži 80-90 procenata vode, a malo kalorija, pa je pogodna kao diuretik i sredstvo za čišćenje organizma. Pored toga sadrži i korisne hranljive materije kao što su beta-karoten, bjelančevine, masti, vlakna, biljna mast, biotin, kalcij, magnezij, natrijum mineralne soli, organske kiseline, selen, skrob, fosfor i ugljene hidrate.


BRESKVA U ISHRANI

Nutricionisti preporučuju višenamjensko korištenje breskvi u ishrani. Pa tako nutricionisti predlažu da pijete domaći sok od ovog voća bez dodatog šećera. Takođe kompot možete da napravite sami, a preporučuju se i džem ili slatko koje možete da konzumirate tokom cijele godine. Čaj od listova ove višenamjenske voćke je vrlo korisan i takođe ima laksativno djelovanje i pogodan je u borbi protiv infekcija.

MEDICINSKA NAMJENA

Breskva djeluje povoljno na tijelo i može da se koristi u medicinske svrhe, pa je tako spektar namjene širok i zabilježeno je povoljno djelovanje u liječenju akni, astme, anemije, bolesti zuba i usne duplje, bolesti srca i krvnih sudova, bronhitisa, gojaznosti, gubitka pamćenja, depresije, impotencije, anksioznosti, jačanje imuniteta, problema sa bešikom i mokraćnim kanalima, štitnom žlijezdom, stomačnih tegoba, nadutosti, oticanja nogu, raznih infekcija, reumatskih bolesti.


Nema komentara:

Objavi komentar