Preskoči na glavni sadržaj

DJEČJI PUDER: Čudesne moći ovog pudera o kojima niste ni sanjaliJedno pakiranje dječjeg pudera neće preopteretiti vaš budžet. No, bit ćete zadivljeni kada otkrijete za što vam sve može poslužiti. Donosimo vam 15 stvari koje ćete puderom dovesti u red!

Čisti kućne ljubimce
Dječji puder koristite kao suhi šampon zbog kojeg će vaš ljubimac mirisati i biti osvježen bez da ga stavljate u kadu.
Rashlađuje plahte
U vrućim ljetnim noćima pospite dječji puder po plahtama. One će mirisati, a puder će upiti znoj s vašeg tijela što će vam omogućiti da se bolje naspavate.
Upija masnoću
Idući put kada vam nešto masno kapne na majicu ili tepih, taj dio pospite dječjim puderom. On upija ulje i osvježava tkaninu.
Osvježava knjige
Starim knjigama dajte novi izgled pomoću dječjeg pudera. Upit će vlagu i spriječiti stvaranje plijesni.
Ističe trepavice
Dječji puder nanesite na trepavice prije maskare. Dobit ćete puniji i gušći izgled trepavica.
Sprečava iritaciju kože
Na unutarnju stranu bedara nanesite dječji puder kako biste izbjegli iritaciju kože trljanjem noge o nogu.
Uklanja smrad iz obuće
Pospite unutrašnjost cipela dječjim puderom i ostavite preko noći. Idući dan obrišite i obujte svoje cipele koje će mirisati kao nove.
‘Popravlja’ škripanje poda
Imate li parket koji škripi? Pospite po podu dječji puder, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama.
Tjera mrave

Pospite puder ispred vrata ili oko prozora. Mravi će sigurno zaobići vaš dom.
Smanjuje bol kod depilacije
Napudrajte noge prije depilacije što će stvoriti dodatni sloj koji će vas zaštititi od možebitnog prevrućeg voska.
Zamjenjuje puder u kamenu
Umjesto skupih pudera u kamenu koje nanosite kao završni sloj kod šminkanja, na lice nanesite samo malčice dječjeg pudera i izgledat ćete izvrsno.
Osvježit će vas
Umjesto dezodoransa ispod pazuha nanesite dječji puder. Upija znoj i zadržava svjež miris.
Osvježava krevetić vašeg ljubimca

  Naprašite košaru ili krevetić ljubimca dječjim puderom jer ćete ga tako osvježiti na najbrži mogući način.
Pomaže frizuri
Kosa vam je neposlušna? Pomiješajte dječji puder i isto toliko praška za pecivo. Mješavina koju ste napravili djeluje kao suhi šampon, a kosa će vam biti zahvalna i podatna.
Miris za prostor
Ako ne volite miris dječjeg pudera, dodajte mu nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja. Rasporedite ga po stanu koji će potom božanstveno mirisati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…