srijeda, 15. srpnja 2015.

5 razloga zašto ćete JAPANKE prestati da nosite ZAUVIJEK! (FOTO)

Ukoliko se pakujete za more, japanke su sigurno među prvih nekoliko stvari koje ste pripremili. Pročitajte ovaj tekst, a onda još jednom razmislite da li vam zaista trebaju!

FlipFlopsdisgusting2-620x350

Japanke su praktična obuća, ali samo na prvi pogled. Možda jesu najbolji izbor za odlazak na plažu, ali isto tako mogu da vam naprave i problem.

Iako se njihova primitivnija varijanta nosila još u Antičkoj Grčkoj, širom sveta u moderno doba postale su poznate posle Drugog svetskog rata, kad su ih američki vojnici, vraćajući se iz Japana, doneli sa sobom u Sjedinjene države.

Japanke obezbeđuju zaštitu od povreda stopala, jer ga štite od vrućeg peska, stakla, gljivica ili virusa koji po javnim bazenima i svlačionicama izazivaju bradavice i druge promene na koži, ali su istovremeno odgovorne za mnoge povrede stopala i potkolenice.

Primera radi, u Velikoj Britaniji 2002. godine 55.100 ljudi završilo je u bolnici zbog povreda povezanih sa nošenjem japanki, dok je do 2010. godine zabeleženo 200.000 povreda istog uzroka, koje su britanski Nacionalni zdravstveni centar koštale 40 miliona funti!

FlipFlopsdisgusting14

Jedna od najbanalnijih, ali i najčešćih neprijatnosti u koje vas japanke mogu uvaliti je da vas čuvar neke javne ustanove u koju ste se uputili vrati nazad odakle ste došli, jer u zdanje koje on nadgleda ne možete ulaziti ni bosi ni goli.

Ovo, doduše, znači da na ista mesta ne možete nositi ni bermude, ali one su svakako manje rizične od japanki.

FlipFlopsdisgusting3

Hteli mi to ili ne, naša koža se sunča i kada ne ležimo na plaži.

Ovo znači da ćete nakon duže šetnje na suncu u japankama imati jednu ovakvu razliku na stopalima, koju ćete jako teško izjednačiti i kasnijim namernim izlaganjem suncu.

 FlipFlopsdisgusting13

Još jedna od užasnih stvari kod japanki je što je to najgora obuća u kojoj možete biti kada pada kiša.

Osim što će vam noge do kolena biti blatnjave, klizava podloga na koju naleže vaše stopalo, vodi vas u skoro siguran prelom skočnog zgloba, ili neke kosti.

 FlipFlopsdisgusting2-620x350

Loš materijal od kog je ova obuća napravljena, to što su vam broj do dva manje, ili bakterija koja se neprimetno zapatila na nekom od žuljeva koje ste ignorisali, može od vaših stopala napraviti žive rane.

 FlipFlopsdisgusting8

Poslednja, ali ne i najmanje iritantna stavka koju ne možemo da preskočimo u priči o japankama je to što su šanse da se na sred vašeg puta ka cilju njihovi kaiševi pokidaju, daleko veće od one da u tom trenutku pored sebe ugledate radnju u kojoj možete kupiti nove japanke i nastavite tamo gde ste krenuli.


Nema komentara:

Objavi komentar