Preskoči na glavni sadržaj

5 razloga zašto ćete JAPANKE prestati da nosite ZAUVIJEK! (FOTO)

Ukoliko se pakujete za more, japanke su sigurno među prvih nekoliko stvari koje ste pripremili. Pročitajte ovaj tekst, a onda još jednom razmislite da li vam zaista trebaju!

FlipFlopsdisgusting2-620x350

Japanke su praktična obuća, ali samo na prvi pogled. Možda jesu najbolji izbor za odlazak na plažu, ali isto tako mogu da vam naprave i problem.

Iako se njihova primitivnija varijanta nosila još u Antičkoj Grčkoj, širom sveta u moderno doba postale su poznate posle Drugog svetskog rata, kad su ih američki vojnici, vraćajući se iz Japana, doneli sa sobom u Sjedinjene države.

Japanke obezbeđuju zaštitu od povreda stopala, jer ga štite od vrućeg peska, stakla, gljivica ili virusa koji po javnim bazenima i svlačionicama izazivaju bradavice i druge promene na koži, ali su istovremeno odgovorne za mnoge povrede stopala i potkolenice.

Primera radi, u Velikoj Britaniji 2002. godine 55.100 ljudi završilo je u bolnici zbog povreda povezanih sa nošenjem japanki, dok je do 2010. godine zabeleženo 200.000 povreda istog uzroka, koje su britanski Nacionalni zdravstveni centar koštale 40 miliona funti!

FlipFlopsdisgusting14

Jedna od najbanalnijih, ali i najčešćih neprijatnosti u koje vas japanke mogu uvaliti je da vas čuvar neke javne ustanove u koju ste se uputili vrati nazad odakle ste došli, jer u zdanje koje on nadgleda ne možete ulaziti ni bosi ni goli.

Ovo, doduše, znači da na ista mesta ne možete nositi ni bermude, ali one su svakako manje rizične od japanki.

FlipFlopsdisgusting3

Hteli mi to ili ne, naša koža se sunča i kada ne ležimo na plaži.

Ovo znači da ćete nakon duže šetnje na suncu u japankama imati jednu ovakvu razliku na stopalima, koju ćete jako teško izjednačiti i kasnijim namernim izlaganjem suncu.

 FlipFlopsdisgusting13

Još jedna od užasnih stvari kod japanki je što je to najgora obuća u kojoj možete biti kada pada kiša.

Osim što će vam noge do kolena biti blatnjave, klizava podloga na koju naleže vaše stopalo, vodi vas u skoro siguran prelom skočnog zgloba, ili neke kosti.

 FlipFlopsdisgusting2-620x350

Loš materijal od kog je ova obuća napravljena, to što su vam broj do dva manje, ili bakterija koja se neprimetno zapatila na nekom od žuljeva koje ste ignorisali, može od vaših stopala napraviti žive rane.

 FlipFlopsdisgusting8

Poslednja, ali ne i najmanje iritantna stavka koju ne možemo da preskočimo u priči o japankama je to što su šanse da se na sred vašeg puta ka cilju njihovi kaiševi pokidaju, daleko veće od one da u tom trenutku pored sebe ugledate radnju u kojoj možete kupiti nove japanke i nastavite tamo gde ste krenuli.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…