Preskoči na glavni sadržaj

NAKON SAMO JEDNOG ADMIROVOG TRETMANA: Glavobolje i bolovi u leđima kao rukom odnešeni

Nije trebalo dugo vremena da ilidžanski „Life Flower“ postane najpoželjnije mjesto za liječenje, a bioenergetičar Admir Kovač jedan od najhavljenijih iscjelitelja.

73284_1kovac

I ne samo to, glas o njegovoj humanosti, pristupačnosti cijenama i ljubaznosti brzo se proširio. Djeci u Centru za alternatičvno liječenje „Life Flower“ ne naplaćuju liječenje, a u saradnji sa nekim medijima dodjeljuju se i besplatni tretmani i pregledi. Njihovi klijenti su i više nego zadovoljni, a Elma S. i Samira Lokvančić samo su neki od onih koji oduševljeno pričaju o svom iskustvu.

– Nakon posjete Admiru, život mi se promijenio, odmah na početku razgovora kaže Elma, 31-godišnja Sarajka koja se borila sa nizem zdravstvenih problema. Po zanimanju je dizajner. Tvrdi kako je preživjela velike količine stresa. Ne pominje zbog čega, ali smatra da je on bio uzrok što je unazad tri mjeseca bez prestanka povraćala.

– Izgubila sam puno i na kilaži, doktori su radili na tome – rekla nam je vidno oduševljena Elma na kraju razgovora.  Slična iskustva ima i Samira Lokvančić iz Sarajeva. Kao i Elma oduševljena je viđenim, ali i rezultatima koji su uslijedili nakon nekoliko tretmana u “Life Floweru“.

– Moji  problemi počeli su 2002. godine kada sam na radnom mjestu pvorijedila kičmu. Radila sam kao kuharica, poželjela sam uzeti teško i stradala. Dijagnosticirana mi je diskom hermija. Patila sam od konstantnih bolova. Nit sam mogla sjediti kako treba, niti hodati, ni spavati… Radila sam fizikalne terapije, redovno išla na more i slušala savjete doktora, ali napretka nije bilo – žali se Samira, koja je danas zaposlena kao spremačica u Zavodu za zbrinjavanje invalidne djece i omladine Pazarić.

Nažalost, njene dijagnoze nisu se zaustavile. Prošle godine u udesu koji je doživjela povrijedila je i vratni dio kičme. Ponovo je uslijedio isti scenarij. Redovne fizikalna terapije, uglavnom sve neuspješno, tako da rješenja nije imala.

– Što bi naš narod rekao bila sam u situaciji „šuti i trpi“. Ipak, najgore su mi padala česte i jake glavobolje. Razarale su me. Nisam znala šta da napravim. Onda sam vidjela da magazin Aura organizuje nagradnu akciju u saradnji sa „Life Flower“. Poruku sam poslala više iz šale, ali eto bila je sudbonosna – kaže Samira.

Tvrdi kako je mislila da se radi o običnom tretmanu. Nije očekivala da se može desiti išta spektakularno.

– Međutim, ostala sam zadivljena samim pristupom Admira i Mersihe. Osvojili su me odmah. Prvo su sa mnom dva sata pričali. Nikada u životu me niko nije saslušao bolje od njih. Tako su topli, nasmijani, veseli, pozitivni, čovjek ne može da vjeruje da postoji danas neko takav. Bilo mi je dobro i prije samog tretmana – priča Samira.

73284_2kovac

Nakon tretmana bilo joj je još bolje. Kaže da su glavobolje nestale kao rukom odnešene. Tretman je bio prijatan i opuštajući.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…