Preskoči na glavni sadržaj

Znanstvenici začuđeni: Nova terapija 'otopila' tumor u ženi u samo tri tjedna
Kliničko testiranje djelovanja kombinacije postojećih lijekova izliječilo je tumor jedne žene u samo tri tjedna, a znanstvenike sada zabrinjavaju posljedice takvog invazivnog liječenja jer na mjestu tumora ostaje velika praznina.

U medicini je strah da pacijent neće reagirati na terapiju česta pojava, no znanstvenici se sada brinu da bi novi tretman mogao biti tako učinkovit da će tijelu bolesnika donijeti više štete nego koristi, prenosi Live science.

Gotovo 150 osoba bilo je uključeno u kliničko testiranje kojim se željelo vidjeti djeluje li jedan lijek bolje sam ili u kombinaciji s drugim lijekom. Kod većine pacijenata prilikom uzimanja kombinirane terapije došlo je do značajnoga poboljšanja, no kod jedne je žene tumor reagirao šokantno - potpuno je nestao u samo tri tjedna.

Lijekovi koje su znanstvenici istraživali bili su poznati lijekovi kojima se tretira melanom, Yervoy i Opdivo. Oba lijeka djeluju na način da potiču imunitet da se bori protiv stanica raka.

(Pre)djelotvorna kombinacija

U ispitivanju, 142 pacijenta s melanomom koji je metastazirao nasumičnim odabirom dobivali su Yervoy u kombinaciji s Opdivom i Yervoj u kombinaciji s placebom. Istraživanje je pokazalo da su pacijenti koji su dobivali kombinaciju imali značajni pozitivni pomak u liječenju u odnosu na one koji su dobivali samo jedan lijek.

Kod 53 posto pacijenata došlo je do smanjenja tumora od najmanje 80 posto, a kod 22 posto ispitanih melanom je do kraja provođenja studije potpuno nestao. Nijedan pacijent iz skupine koja je primala samo jedan lijek nije pokazao tako dobre rezultate.

Iako je studija završena, produžena je kako bi pacijenti koji su odlično reagirali na terapiju i dalje primali lijek koji im, očito, pomaže. Na taj je način i ranije spomenuta žena nastavila s terapijom.

Pacijentica (49) se zadnje četiri godine liječila od melanoma koji je metastazirao, kemoterapijom i operativnim zahvatima. Iako joj je nekoliko tumora odstranjeno, bolest je bila ustrajna i prije pet mjeseci joj se ispod lijeve dojke razvila velika masa.

Žena je primila samo jednu dozu novog koktela lijekova, a kad se za tri tjedna vratila po novu terapiju, prijavila je da je tumor iz njezinih prsa "nestao". Osim očite rupe u njenom prsnom košu, CT sken je potvrdio da je veliki tumor potpuno iskorijenjen.

Zabrinjavajuće posljedice

Koliko god je ovo brzo i dramatično izliječenje pozitivno, stručnjake zabrinjava što ako se ovo dogodi i s tumorima koji su u drugim dijelovima tijela, primjerice u debelom crijevu ili srcu, što može imati ozbiljne posljedice.

"Ironično je što smo sada zabrinuti zbog mogućnosti da lijek djeluje predobro", napisali su znanstvenici u svom izvještaj

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…