Preskoči na glavni sadržaj

ZAPAMTITE: OVA BILJKA JE 100 PUTA EFIKASNIJA OD HEMOTERAPIJE!

Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka.

hemoterapija

Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju u roku od 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne “obolijeva”. Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćajnica i zagađenja.

Iako su naše bake pravile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jeste to da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka. Naučnici su, naime, otkrili da korijen ove biljke djeluje „bolje” od hemoterapije jer ona „ubija” sve ćelije, a korijen maslačka samo one koje su zahvaćene karcinomom.

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum.

Sadrži i do 535 % potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. Ali, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak.

Bio na samrti, doživio starost

Džon di Karlo, 72-godišnjak je koji se lično uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i „agresivne” tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego su ga ljekari pustili kući da provede “posljednje dane” sa svojim najbližima. S obzirom na to da su ljekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korijena maslačka kao posljednju slamku spasa.

Nakon samo četiri mjeseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživeo je remisiju bolesti (djelimično ili potpuno povlačenje bolesti)!

Kako beremo korijen maslačka?

Korijen maslačka bere se u jesen ili proljeće, kada je sva energija sadržana u korijenu. Maslačak, odnosno korijen maslačka trebamo izvaditi iz zemlje. Poslužite se malom lopaticom za kopanje, te lagano odstranite zemlju oko korijena. Pazite da korijen ostane neoštećen, te da ne izgubi ljekovitu tečnost koja se krije u njemu.
Korijen vadite na čistim mjestima, koja nisu tretirana raznim hemikalijama, a prilikom vađenja korijenja usmjerite svoju energiju na velike i snažnije biljke.

Kako čuvati korijen maslačka?

Kao lijek, koren maslačka se koristi i svjež i osušen. Ako želimo čuvati korijen maslačka potrebno ga je osušiti. Prije sušenja, korijenje treba pažljivo oguliti i izrezati na jednake, manje komadiće. Nakon toga se korijen maslačka suši na svježem vazduhu. Korijen maslačka raširite na podlozi, na suhom i hladnom mjestu sa dobrim protokom vazduha.
Korijen će se osušiti u periodu od 3 do 14 dana, a prepoznaćete da je osušen kada postane krt pod prstima. Suhi korijen maslačka zadržava ljekovita svojstva ovako osušen i do godinu dana, uz čuvanje u staklenoj tegli na suhom i tamnom mjestu.

- See more at: http://www.zdravljeipriroda.com/zdravlje/zapamtite-ova-biljka-je-100-puta-efikasnija-od-hemoterapije/#sthash.Bec0FXx6.dpuf

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor