Preskoči na glavni sadržaj

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.

endokrinisistem

Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centar gladi. Ukoliko nema hrane tada organizam počinje trošiti svoje unutrašnje rezerve, a kod korištenja unutrašnjih rezervi organizam najmanje uzima iz živčanog tkiva, srca i ostalih organa. Prema ovim pokazateljima priroda se pobrinula da do zadnjeg sačuva glavni rukovodeći aparat u složenom organizmu čovjeka, njegov mozak, živčani sistem i srce.

Značajna otkrića medicine su da za vrijeme posta korištenjem bjelančevina organizam troši prije svega oboljelo tkivo, tumore, ciste, izrasline i dr. To i jeste sve ono što ne pripada organizmu.

Eksperimenti su, također, dali znanstveno objašnjenje pojave i odgovor – količina rezervi koje organizam može koristiti prilikom posta do nastupanja potpune iscrpljenosti. To iznosi 40 – 50% njegove težine.

Liječenje postom predstavlja unutrašnju operaciju bez noža, pri čemu je priroda mnogo suptilnija od bilo kakvog kirurga; ona čuva ono što je zdravo, a odstranjuje ono što je bolesno. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. On je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost da se obnove. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka. Pri praznom želucu i crijevima u trbušnoj šupljini ne stvaraju se nikakve prepreke za cirkulaciju krvi i njen sastav se poboljšava.

Prilikom posta težina opada, najveći gubitak težine zapaža se u prvom periodu posta, zatim se postepeno gubitak težine smanjuje. Što je organizam mlađi, gubitak težine je veći. Istraživanja su pokazala da pacijenti koji pate od bolesti anemije sa nedostatkom crvenih krvnih zrnaca, ili povećanjem bijelih obično se dobro liječe postom.

Naročito je uočljiv efkat posta u pomlađivanju kože; oštre linije i bore postaju manje upadljive, koža postaje mlađa, dobija ljepšu boju i sjaj. Poboljšava se i struktura tkiva.Govoreći o postu sa medicinskog stanovišta podijelit ćemo djelovanje posta po organskim sustavima, kako inače medicina dijeli ljudski organizam:

Kod prepunog stomaka u SISTEMU ZA PROBAVU dolazi do velikog opterećenja s masnom i bogatom hranom. Tako se taj sistem zamara, jer mora lučiti povećanu količinu sokova da bi probavio tu hranu.

Usljed pojačanog probavljanja pojačan je priliv u stomaku, krvni pritisak raste, broj otkucaja srca se povećava što predstavlja opterećenje za KRVOTOK I SRCE. Iscrpljuje ih. Određenim procesima u krvi, te smanjenjem dotoka kisika u mozak, organizam postaje trom, sporo reagira – čovjek je tada pospan.

Prenatrpanost stomaka ima negativnog utjecaja i na RAD PLUĆA. Ona moraju raditi pojačanim kapacitetom. Usljed pojačane potrebe za kisikom, broj udisaja je povećan, pa su pokreti dijafragme otežani. Dok diše, čovjek praktično stenje.

Kako krvotok i krvni tlak direktno djeluju na BUBREGE, kod prenatrpanosti želuca, oni rade s trećinom mogućeg kapaciteta. Posljedice osjećaju i MOZAK I ŽIVČANI SISTEM. Priliv krvi usljed povećane potrebe stomaka za krvlju je smanjen, čovjek je pospan, usporeno reagira, sporo misli. Pojačani sastojci krvi djeluju kasnije, nadraženi organizam je napet. Nervozan čovjek tada ne može razumno djelovati. Njime vladaju emocije i panika.
Biološka mašina

Prilikom posta funkcije svih organa su smanjene, organizam se praktično odmara, iz rezervi nadoknađuje utrošenu energiju. Stomak miruje, krvotok se pravilno rasporedi, pa i mozak radi logički, priliv misli je normalan, a rezoniranje je bistro. Strast se smiruje, nagoni ustupaju mjesto razumu, tako da tada razum upravlja emocijama.

Zato biološku mašinu, iscrpljenu u procesu rada, treba očistiti od svega štetnog, kao i onu mehaničku od prljavštine i korozije.

Koliko gubimo težine postom?

Za vrijeme posta gubitak težine pojedinih organa i tkiva u procentima izgleda ovako:

Masnoće 97 %, slezena 60 %, jetra 53,7%, mišići 30 %, krv 26 %, bubrezi 25 %, koža 20,6 %, crijeva 18 %, pluća 17,7 %, gušterača 17 %, kosti 13,9%, živčani sustav 3,9 %, srce 3,6 %


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

DR LEONARD KOLDVEL: Svaki rak možete da izliječite i to za nekoliko nedelja! Evo na koji način!

Prema specijalisti dr. Leonardu Koldvelu, glavni uzročnik raka je kiselost organizma. S druge strane, svaki organizam svoje kiselo stanje može promjeniti u bazno u nekoliko nedelja , samim tim rak nema više čime da se hrani i jednostavno nestaje .

Ravnoteža kiseline i baze u tijelu izuzetno je važna za naše zdravlje . Nema organa niti pojedinačne ćelije našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti . Međutim, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji da održava stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4 . Ipak, načinom života i lošom ishranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju se previše kiseline nakuplja na nekim mjestima što se oslikava bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli .– Bazno stanje organizma u potpunosti će zaustaviti razvoj raka. Zdravlje i bolest ljudskog organizma zavise o biološko– fiziološko – hemijskoj ravnoteži koje imaju ulogu važnog regulacionog mehanizma u svim tjele…