ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

Sjemenke suncokreta: Za smanjenje krvnog pritiska. Provjereni recept!

Preporučuje se svima koji pate od hipertenzije (povišenog krvnog pritiska). Ovaj prirodni lijek pomaže veoma brzo. Za veoma kratko vrijeme pritisak dolazi u normalu, efekat je prilično stabilan.

1300879307_podsolnuh1

Sjemenke suncokreta su obogaćene nikotinskom kiselinom (drugačije niacin ili vitamin B3), koja širi krvne sudove i poboljšava cirkulaciju.

Predlažemo vam provjereni recept ljekara ruske alternativne medicine: Odvar sa sjemenkama suncokreta protiv povišenog krvnog pritiska. Odvar je tečno ljekovito stanje koje dobijemo od ljekovite sirovine i ključale vode.


U šerpu sipati 500 gr dobro opranih sirovih sjemenki suncokreta. Preliti sa 2 litre hladne vode i kuhati na šporetu 2 sata.
Ohladiti i procijediti. Mjeru rasporediti na 2 dana. Jedan dio piti u toku dana, drugi ostaviti u frižider i konzumirati narednog dana.
Pritisak se odmah vraća u normalu. Ali, za bolji i dugotrajniji terapijski efekat, preporučuje se redovno konzumiranje odvara u roku mjesec dana.

Sjemenke suncokreta su jedan od najboljih izvora magnezijuma i samim time, najmoćnije sredstvo za sniženje krvnog pritiska. Suncokretove sjemenke sadrže fitosterole, koje na prirodni način smanjuju količinu holesterola u krvi, te time smanjuju rizik od nastanka i razvoja kardiovaskularnih oboljenja.

Nema komentara:

Objavi komentar