Preskoči na glavni sadržaj

Nakon što ovo pročitate,toz od jutarnje kafe NEĆETE BACATI!

Nakon što ovo pročitate,toz od jutarnje kafe NEĆETE BACATI!

 Bez obzira uživate li u njenom okusu i mirisu ili ona služi samo za posjete gostiju, jedno morate znati – talog kafe može se iskoristiti na još puno jako dobrih načina u svakom kućanstvu.
Odličan je za piling kože

Talog kafe izuzetno je djelotvoran zbog fine zrnate teksture kafe, a možete ga primjenjivati i na licu. Možete dodati i žličicu meda u talog.
Eliminira podočnjake i podbuhlost

Utapkajte malo taloga na podočnjake i ostavite da odstoji. Kofein u talogu će učiniti da izgledate budnije i osvježeno. Najdjelotvornije kreme za zonu oko očiju su upravo one s kofeinom (kofein povećava protok krvi i tako smanjuje natečenost).

Uklanja neugodan miris iz tenisica

Stavite malo taloga u najlonsku foliju i ostavite u tenisicama neko vrijeme. Pokupit će sve neprijatne mirise iz njih.
Uklanja buhe s psa

Dodajte žličicu taloga šamponu za psa ako vaš ljubimac ima buhe. To će riješiti problem.
Uklanja neugodne mirise u kuhinji

Prosušite talog kafe te ga stavite u neku zdjelicu, pa u hladnjak ili zamrzivač – to će vam neutralizirati neugodne mirise. Isto tako možete ga trljati i s rukama imaju li one neugodan miris od nečega, posebno češnjaka.
Odbija kukce i insekte

Pospite talog na mjesta s kojih se želite riješiti mrava, to će ih otjerati i držati daleko. Na isti način kava djeluje i na puževe te razne insekte.
Povećajte urod mrkve koju sadite

Pomiješate li svježi talog kafe sa sitnim sjemenjem mrkve prilikom sadnje, imat ćete bolji urod, što će pomoći i da otjerate razne crve koji napadaju mrkvu.

Vicky DeRosa, osnivačica zdravstvenog online kluba V Well Health sa sjedištem u New Jerseyju, ističe da je kafa njezin prvi izbor u borbi protiv celulita.

A ovaj recept već godinama preporučuje ženama. Ne samo da smanjuje ružne nakupine, nego od njega koža postaje glađa i mekša jer se smjesom ujedno radi i piling.

Sastojci:

jedan dan star talog od kave
ekstra djevičansko maslinovo ulje
krupna morska sol
trljačica (frotirska rukavica)

Oko 35 minuta prije tuširanja, trljačicom nanesite smjesu na noge, stražnjicu i bokove (zapravo je možete nanijeti na sve dijelove tijela, a fantastičan rezultat ćete vidjeti već nakon tjedan dana korištenja).

Kada se namažete, omotajte se ručnikom i smjesu držite pola sata na tijelu.

Isperite se toplom vodom. Onima koji imaju naviku tuširati se dva do tri puta dnevno, Vicky savjetuje da smanje temperaturu vode kod tuširanja. Tuširanje jako toplom vodom isušit će kožu.

Piling je u svakom slučaju dobar za kožu, pa zašto ne biste isprobali ovaj recept te se usput borili i protiv celulita. Svakako vrijedi pokušati!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor