srijeda, 13. svibnja 2015.

Mućkanje ulja je najpoznatija metoda čišćenja tijela… Glavobolja, umor, loš zadah, nesanica


Glavobolja, umor, loš zadah, nesanica. Sve su to bolesti i stanja kod kojih semućkanje ulja u ustima pokazalo učinkovitim. Vrlo je jednostavno, jeftino i zahtjeva malo strpljenja.

Mućkanje ulja je najpoznatija metoda čišćenja tijela… Glavobolja, umor, loš zadah, nesanica
Za što je dobro mućkanje ulja?

Mućkanje ulja je najpoznatija metoda čišćenja tijela od toksina u ayurvedskojmedicini.  Ovakva uljna terapija se pokazala učinkovitom kod smanjenja lošeg zadaha i naslaga na zubima, glavobolje, zubobolje, akni, umora, nesanice, probavnih problema i plućnih bolesti, piše Korisno.

U našim ustima se šire različite bakterije, gljivice i štetne tvari koje uzrokuju naslage na jeziku, bolesti desni i loš zadah. Ako štetne tvari ostaju dugo u ustima, mogu se proširiti dublje u tijelo i dovesti do različitih zdravstvenih problema. U tome može pomoći mućkanje ulja u ustima koje uklanja toksine iz tijela i jača imunitet.

Koje ulje odabrati?

Mućkanje ulja se provodi sa hladno prešanim i nerafiniranim uljima. Možete koristiti sezamovo, kokosovo ili hladno prešano suncokretovo ulje. Važno je da ulje bude visoke kvalitete, a može se koristiti i maslinovo ulje.

Jutarnje mućkanje ulja

Žlicu ulja stavite u usnu šupljinu. Preporučuje se da to učinite prije nego što ujutro operete zube. Nakon toga polako mućkajte ulje po usnoj šupljini 15-20 minuta. Važno je da ulje prekrije cijelu unutrašnjost usta i jezik. Poriv za gutanjem možete spriječiti tako da duboko udahnete na nos. Tokom mućkanja će se količina tekućine u ustima povećati jer ćete proizvesti puno sline. Iz tog razloga možete i prije isteka vremena, izbaciti višak.

Ukoliko ste dovoljno mućkali ulje po usnoj šupljini, ono mora biti bjelkasto nakon što ga ispljunete. Kada ste gotovi sa mućkanjem, isperite usnu šupljinu toplom vodom i operite zube.

Savjet:

Ulje ne smijete progutati ni u jednom trenutku jer se tokom mućkanja, u ulju nakupljaju toksini i sve štetne tvari iz organizma.

Nema komentara:

Objavi komentar