Preskoči na glavni sadržaj

Mlijeko-čaj detoks bomba: Očistite organizam i smršavite do 2 kg u jednom danu – jednodnevna dijeta!

Svako jutro milijuni ljudi započinju dan sa šalicom toplog čaja. Neki s medom, neki bez, neki vole zeleni, neki crni ili biljni…

Svi znamo da je čaj koristan, ali ne znamo svi o mnogim kvalitetama zelenog čaja. Štoviše, mnogi nisu čuli za čajnu dijetu, dijetu sa mlijekočajem – zelenim čajem i mlijekom. Dijeta s mlijekom i zelenim čajem najviše je popularna među onima koji žele brzo smršaviti i poslije održavati svoju težinu.

Zeleni čaj i mlijeko

Zeleni čaj s mlijekom nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čišćenje i detoksikaciju cijelog organizma. Za jedan dan dijete s mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma (viška tekućine u organizmu). Dijetu se preporuča držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno. Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i žučne vrećice i nizak tlak. Ako imate neku kroničnu bolest, konzultirajte svog liječnika.

Recept jednodnevne dijete s mlijekočajem

Biti će vam potrebno

1,5 litre nemasnog kravljeg mlijeka (domaćeg, bio)
2 žlice kvalitetnog zelenog čaja (odaberite neki u trgovini zdrave hrane, nemojte koristiti čaj iz filter vrećica, nećete osjetiti nikakav efekt)

Postupak

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stupnjeva (ovo je važno – mlijeko ne smije biti toplo, nego vruće) dodajte 2 žlice zelenog čaja.

Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte. Ovaj napitak pijte tijekom dana po jednu šalicu svaka 2 sata. Čaj s mlijekom apsorbira se bolje, jer čaj olakšava probavu mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu izvorsku vodu. Nema unosa dodatne hrane ili pića. Glad osjetiti nećete, jermlijekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi. Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer je zeleni čaj jak diuretik, a voda kontrolira ravnotežu u organizmu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…