Preskoči na glavni sadržaj

LIJEK ZA TOPLJENJE ŽUČNOG KAMENCA I OPŠTE ČIŠĆENJE ŽUČI!

LIJEK ZA TOPLJENJE ŽUČNOG KAMENCA I OPŠTE ČIŠĆENJE ŽUČI!

Da bi se počelo s primjenom ovog tretmana osoba koja ima kamence u žuči mora prvo znati koje su oni veličine.

Znači prvo na ultra-zvuk pa onda može da se razmislja o prirodnom čišćenju kamencica.

Pomjer žučnog kanala je 1.5 cm i ako su kamenčići manji od 1.5 cm ovaj se tretman može primjeniti .

Ako su kamencici veći od 1.5 cm ne treba ni razmišljati o čišćenju kamencica prirodnim putem ( ni u ludilu) jer će svako završiti na urgentnoj operaciji.

Ukoliko je kamenac manji kao što smo i naveli onda svakako možete primjeniti ovaj recept koji je provjereno dobar za izbacivanje kamenca i njegovo topljenje.
Dakle treba napomenuti,da ne bi došlo do zabune, žučni kamenci izlaze kroz gastrointestinalni trakt (stolicu) a bubrezni kamenci kroz mokračne kanale.

Recept:

7e4cfed861051cdea87b957e89c4c241_view_l

250 ml pravog meda (bez šećera)
250 ml prave rakije od šljive (bez šećera)
250 ml maslinovog ulja (koji sadrži najviši postotak djevičastog)
250 ml soka od limuna

U jednu posudu sastaviti med, ulje, rakiju i sok od limuna.

Dobro izmiješati da se sjedini.

Kada je se sjedinilo može se sipati u staklenu flašu od 1l i to je sva priprema.

Posluživanje

Može se odmah upotrebljavati.

Koristi se tri puta na dan po tri supene kašike prije jela.

Za vrijeme koje se kotisti potrebno je piti čaj od domaće mente i čaj od macine trave bez šećera.

Ovaj litar lijeka se potroši redovnim korištenjem za otprilike 13 dana.

Poželjno je popiti sto više ovog lijeka.

Kada se popije prvi litar napraviti odmah drugi i tako sve dok možete izdržati jer nije baš nekog ukusa.

Prije nego odlučite leći na operacioni stol,preporučujemo da isprobate ovaj recept.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…