Preskoči na glavni sadržaj

FANTASTIČNA JAPANSKA METODA: Lezite i izgubite centimetre u struku! (VIDEO)

Vrlo elegantna, laka i efikasna mogućnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba ništa raditi, samo leći na savijeni u rolnu peškir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora poznate knjige, prodate u više od 5 miliona primjeraka.

vjeze-igubite-centimetre-4

Doktor Fukucudzi je specijalista za karlične probleme već 20 godina, koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku u razilaženju karlicnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata i ogleda, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vježbe za brzo mršavljenje struka. Iako se, ono sto treba da se radi, ne može nazvati vježbama.

Suština metode je: ležati na savijenom u rolnu peškiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Rezultat: gubitak suvišnih centimetara u struku.

Dakle, evo šta treba raditi:

1. Napraviti rolnu (valjak) od poškira

vjeze-igubite-centimetre-1

…i umotati ga u neku traku.

vjeze-igubite-centimetre-1_1

2. Sjesti na čvrstu i ravnu površinu (ne krevet!), bolje na pod.

vjeze-igubite-centimetre-2

3. Položaj peškira mora biti tačno ispod pupka.

vjeze-igubite-centimetre-3

4. Provjerite, napravite kažiprstima sa obje strane liniju od pupka do peškira. Savijeni peškir mora biti malo širi od širine leđa.

vjeze-igubite-centimetre-4

5. Opustite se, stavite noge u širini ramea i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi.

vjeze-igubite-centimetre-5


6. Ruke ispružite iznad glave.

vjeze-igubite-centimetre-6

7. Okrenite dlanove na dolje i sastavite male prste.

vjeze-igubite-centimetre-7

Iskreno rečeno, prilično neprijatna poza. Ako vam je teško po prvi put ispružiti ruke, ne brinitie, ispružite kako možete. Bitno je da se uvjerite da se dodiruju mali prsti na rukama i palčevi na nogama.

vjeze-igubite-centimetre-8

To je to! U ovom položaju treba da ležite 5 minuta. Možete tako ležati 3 puta dnevno, ali prvi put ne više od 5 minuta.

Nije teško, ali na početku postoji neprijatan, čak i bolan osjećaj, jer će vas skelet početi da se vraća u njegov prirodan položaj. Ako vam je isuviše teško izdržati neophodnih 5 minuta, poćnite sa minut-dva i svaki dan povećavajte, dok ne dođete do 5 minuta. I ne propuštajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat! U suštini to je vrsta protezanja. Ako pomjerite valjak ispod grudi – imaćete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite na dio ispod rebara – struk ce postati više izražen.

vjeze-igubite-centimetre-9

Samo budite pažljivi, jer čak i za pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomjeraju se.

Dakle, posle seanse ustajte veoma polako. Prvo na stranu, onda sjesti, a tek onda ustati. Izbjegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate bilo kakvih problema sa kičmom, leđima, posavjetujte se sa svojim ljekarom ili ortopedom – da li smijete raditi ovu vježbu.

Čak i ako ne vjerujete u ovu metodu, ništa vam ne smeta da probate. Preporučujemo da izmjerite svoje obime do i poslije tretmana, barem prvi put i bićete prijatno iznenađeni!

Kod mene, poslije petog puta (nisam se mjerila posle prvog) nestalo 2cm u struku, 2cm ispod grudi i 2 cm u stomaku, a visina se povećala za 0,8 cm. Teško povjerovati, ali to je istina! Sa vremenom ispravlja se držanje i imate lijep, zdrav osjećaj u cijelom tijelu, prestaju bolovi u leđima.

Probajte i vi i napišite svoje iskustvo u komentarima. Sigurna sam da će biti veoma interesantno.

Ako neko zna japanski, možete pogledati ovaj video sa tretmanom dr. Fukucudzija u kome ućestvuju dvije djevojke. Poslije prvog tretmana jedna izgubila 4 cm u struku. Druga nije izgubila u struku, zato je porasla za 1 cm.
Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…