utorak, 12. svibnja 2015.

FANTASTIČNA JAPANSKA METODA: Lezite i izgubite centimetre u struku! (VIDEO)

Vrlo elegantna, laka i efikasna mogućnost izgubiti centimetre u struku. Ne treba ništa raditi, samo leći na savijeni u rolnu peškir i gubiti centimetre u struku. Ovo je metoda japanskog doktora Fukucudzi (68), autora poznate knjige, prodate u više od 5 miliona primjeraka.

vjeze-igubite-centimetre-4

Doktor Fukucudzi je specijalista za karlične probleme već 20 godina, koji je otkrio da je glavni uzrok velikih naslaga na struku u razilaženju karlicnih i podrebarnih kostiju. Nakon niza eksperimenata i ogleda, utvrdio je istinitost svoje hipoteze i osmislio vježbe za brzo mršavljenje struka. Iako se, ono sto treba da se radi, ne može nazvati vježbama.

Suština metode je: ležati na savijenom u rolnu peškiru nekoliko minuta tri puta dnevno. Rezultat: gubitak suvišnih centimetara u struku.

Dakle, evo šta treba raditi:

1. Napraviti rolnu (valjak) od poškira

vjeze-igubite-centimetre-1

…i umotati ga u neku traku.

vjeze-igubite-centimetre-1_1

2. Sjesti na čvrstu i ravnu površinu (ne krevet!), bolje na pod.

vjeze-igubite-centimetre-2

3. Položaj peškira mora biti tačno ispod pupka.

vjeze-igubite-centimetre-3

4. Provjerite, napravite kažiprstima sa obje strane liniju od pupka do peškira. Savijeni peškir mora biti malo širi od širine leđa.

vjeze-igubite-centimetre-4

5. Opustite se, stavite noge u širini ramea i savijte stopala tako da se dodiruju samo palčevi.

vjeze-igubite-centimetre-5


6. Ruke ispružite iznad glave.

vjeze-igubite-centimetre-6

7. Okrenite dlanove na dolje i sastavite male prste.

vjeze-igubite-centimetre-7

Iskreno rečeno, prilično neprijatna poza. Ako vam je teško po prvi put ispružiti ruke, ne brinitie, ispružite kako možete. Bitno je da se uvjerite da se dodiruju mali prsti na rukama i palčevi na nogama.

vjeze-igubite-centimetre-8

To je to! U ovom položaju treba da ležite 5 minuta. Možete tako ležati 3 puta dnevno, ali prvi put ne više od 5 minuta.

Nije teško, ali na početku postoji neprijatan, čak i bolan osjećaj, jer će vas skelet početi da se vraća u njegov prirodan položaj. Ako vam je isuviše teško izdržati neophodnih 5 minuta, poćnite sa minut-dva i svaki dan povećavajte, dok ne dođete do 5 minuta. I ne propuštajte ni jedan dan da biste dobili stabilan rezultat! U suštini to je vrsta protezanja. Ako pomjerite valjak ispod grudi – imaćete efekat podizanja grudi. Ako ga stavite na dio ispod rebara – struk ce postati više izražen.

vjeze-igubite-centimetre-9

Samo budite pažljivi, jer čak i za pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi pomjeraju se.

Dakle, posle seanse ustajte veoma polako. Prvo na stranu, onda sjesti, a tek onda ustati. Izbjegavajte nagle pokrete. Naravno, ako imate bilo kakvih problema sa kičmom, leđima, posavjetujte se sa svojim ljekarom ili ortopedom – da li smijete raditi ovu vježbu.

Čak i ako ne vjerujete u ovu metodu, ništa vam ne smeta da probate. Preporučujemo da izmjerite svoje obime do i poslije tretmana, barem prvi put i bićete prijatno iznenađeni!

Kod mene, poslije petog puta (nisam se mjerila posle prvog) nestalo 2cm u struku, 2cm ispod grudi i 2 cm u stomaku, a visina se povećala za 0,8 cm. Teško povjerovati, ali to je istina! Sa vremenom ispravlja se držanje i imate lijep, zdrav osjećaj u cijelom tijelu, prestaju bolovi u leđima.

Probajte i vi i napišite svoje iskustvo u komentarima. Sigurna sam da će biti veoma interesantno.

Ako neko zna japanski, možete pogledati ovaj video sa tretmanom dr. Fukucudzija u kome ućestvuju dvije djevojke. Poslije prvog tretmana jedna izgubila 4 cm u struku. Druga nije izgubila u struku, zato je porasla za 1 cm.
Nema komentara:

Objavi komentar