Preskoči na glavni sadržaj

Evo kako da napravite ZMAJEV TONIK. Leči bolje od aspirina! (RECEPT)

U našem narodu često se kaže za nekoga da je "zdrav k'o zmaj". Ako je tako nešto moguće postići, onda ćete to svakako uspeti pomoću - Zmajevog tonika


Zmajev ili Vatreni tonik je posebno cenjen među travarima! Sadrži moćne sastojke koji podižu imunitet, imaju protivupalno, antibakterijsko i antivirusno dejstvo i jake pokretače cirkulacije i varenja.

Posebno je poznat zbog svoje sposobnosti sprečavanja upala, simptoma prehlade i gripa i maksimalnog skraćenja njihovog trajanja ukoliko se pojave.

Kako u potpunosti izlečiti dijareju i salmonelu za 5 sati. Čir na želucu, disbakteriozu creva i kolitis za 7 dana! Prvi u svetu patentirani prirodni lek ruskog travara od kora nara.

Čim ovo pročitate, opraćete ruke

Imajte na umu da je potrebno oko mesec dana da sazri.

Foto-ilustracija: Foter.com / Frank C. Muller
Zmajev tonik – recept:

Sastojci:

½ šolje oguljenog i na kockice iseckanog korena đumbira
½ šolje oguljenog i na kockice iseckanog korena rena
½ šolje oljuštene i na kockice iseckane kurkume ili ¼ šolje đumbira i ¼ šolje rena (dodatno)
½ šolje belog luka, iseckanog
¼ šolje usitnjenog belog luka
2 iseckane ljute paprike
narendana kora i sok od 2 neprskana limuna
jabukovo sirće (oko pola litre)
med po ukusu

PrintSkrin: YouTube/DaveHax
Dodaci po želji:

-nekoliko grančica svežeg ruzmarina ili majčine dušice (po izboru)
-½ Kašičice crnog bibera

Priprema:

Stavite đumbir, ren, luk, beli luk, ljute papričice i sok od limuna, sa narendanom korom, u teglu. Položite ih lagano, tako da je tegla je oko ¾ puna. Stavite teške korenove na vrh, koji će papričice i ostalo bilje koje pluta, povući na dno.
Sipajte izdašnu količinu jabukovog sirćeta preko korenova i povrća. Svi sastojci treba da budu prekriveni tečnošću kako bi se sprečilo kvarenje. Imajte na umu da će masa upiti deo tečnosti pa sipajte malo više.

Ako koristite metalni poklopac, pre njega stavite papir za pečenje ili gazu, tako ga sirće neće izjedati. Čuvajte na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi 2-4 nedelje, najbolje mesec dana.

Foto-ilustracija: Foter/avlxyz
Kad je Zmajev tonik gotov, dobro promešajte, a zatim procedite pomoću gaze ili fine cediljke. Dodajte med po želji i držite u frižideru ili na suvom i hladnom mestu. Tonik može jako dugo da traje. Može se koristiti tokom trudnoće i bezbedan je za decu (korišćenje manjih doza!) Jer su sastojci prirodni i netoksični.

Kako uzimati Zmajev tonik?

Mnogi ljudi je uzimaju preventivno 1-2 kašike dnevno ili svaka 3-4 sata ako su simptomi upale, prehlade ili gripa prisutni.

Foto-ilustracija: Profimedia
Evo još nekih načina za korišćenje:

-kao zdravi napitak – ispije se jedna doza (oko 30 ml) u maloj čašici
-kao čaj: udišite paru dok pijuckate – tako smanjujete otečenost i začepljenost nosne sluznice
-kao sok za decu – najbolje je služiti malu količinu pomešanu sa sveže prešanim sokom od narandže ili limuna
-kao marinadu ili preliv za salatu

Zmajev tonik zvuči kao mistični lek iz bajke, ali ne postoji ništa bajkovito o sastojcima! Oni su prave elektrane snage.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor