Preskoči na glavni sadržaj

Dvije biljke koje liječe gotovo sve ženske bolesti

Suvremene metode liječenja ženskih boljki poput upala mokraćnog kanala i raznih ginekoloških smetnji podrazumijevaju razne farmaceutske preparate. Ipak, danas mnogi zaziru od takvih preparata i to često s razlogom.

kunica hajdučka trava

Medicinski preparati nerijetko imaju popratne nuspojave koje opet vuku u začarani krug bolesti. Jedan primjer tome je relativno česta pojava kada preparati protiv gljivica kao nuspojavu proizvedu baš opet gljivice.

Sve više žena stoga pomoć za ženske boljke traži u narodnoj medicini i ljekovitom bilju kojim su se liječili naši preci.

Dvije biljke koje ćemo spomenuti kao najbolje prijatelje ženama su vrkuta i stolisnik. Obadvije spomenute biljke imaju jako antibakterijsko i protuupalno djelovanje.

Vrkuta je najbolji prirodni regulator ženskih hormona. Ova ljekovita biljka uravnotežuje menstrualni ciklus i općenito jača maternicu pa je stoga najbolji saveznik protiv neplodnosti kao i najbolja pomoć nakon teških poroda. Vrkuta uspješno pomaže kod policističnih jajnika, mioma, cista te ublažava simptome menopauze, predmenstrualnog sindroma (PMS-a) te ublažava bolne mjesečnice. Ova biljka se u narodu nazivala i ženski plašt što implicira da je ona najbolja biljka za žensko zdravlje.

Stolisnik je još jedna ljekovita biljka. U narodu je poznata i kao hajdučka travica, a riječ je o univerzalnom prirodnom lijeku za regeneraciju organizma. Narodne predaju kažu da su ga i hajduci uvijek nosili sa sobom. Uz protuupalno djelovanje stolisnik djeluje i kao čistač organizma odnosno potiče izlučivanje štetnih tvari iz tijela pa je stoga poželjan u liječenju čestih upala mokraćnog kanala kod žena. Stolisnik pozitivno utječe i na probavu i cirkulaciju te ublažava menstrualne grčeve i regulira neredovite menstruacije.

Kombinacija ovih dvaju biljaka savršena je za održavanje ženskog intimnog zdravlja. Vrkuta jača ženske reproduktivne organe, a stolisnik potiče izlučivanje štetnih tvari. Ove biljke obično se konzumiraju u obliku čaja, zajedno ili odvojeno. Obično se preporučuje piti čaj od vrkute ili stolisnika barem par puta mjesečno, uvijek svježe pripremljen. Čajeve možete nabaviti u svim malo bolje opremljenim biljnim ljekarnama.

Za prevenciju i održavanje zdravlja napravite čaj od 1 žličice vrkute i jedne žličice stolisnika. Prelijte mješavinu sa 2 dcl kipuće vode i pustite da poklopljeno odstoji 10-ak minuta. Pijte čaj kad god se sjetite, a ako liječite boljke onda ga pijte svaki dan barem po dvije šalice.

Tijekom menstruacije i za ublažavanje menstrualnih bolova pripremite čaj od 2 žličice vrkute. Prelijte vrkutu sa 2 dcl kipuće vode i pustite da odstoji 15 minuta. Popiti 2 do 3 šalice dnevno tijekom prva dva-tri dana menstruacije. Ako vrkutu pijete s ciljem dugoročnog jačanja maternice piti po jednu šalicu čaja svakodnevno.

Za pročišćavanje organizma čaj napravite po sljedećim uputama: 1 žličicu stolisnika preliti s 2 dcl kipuće vode i ostaviti da odstoji 7 minuta. Piti kad god se sjetite ili ako imate određenih smetnji piti čaj tijekom tjedan dana svaki dan po dvije šalice (sa stolisnikom valja biti oprezniji s količinom).

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor