Preskoči na glavni sadržaj

Čudesna biljka: Od trnove krune do lijeka koji život znači!Stvarajući ovaj svijet Bog je mislio na sve, jer sve je s tolikom pažnjom stvoreno da iz svakog atoma na ovom planetu pršti bezgranična ljubav prema čovjeku. Potrebno je samo zastati i promotriti svijet. Svaka travka ovog svijeta posjeduje nedokučivu formulu smisla, da samo jednim pogledom na kreacijsko čudo prirode u dubini sebe čovjek mora priznati izvanrednost kakvoj nije dorastao, genijalnost i božanstvenost koju posjeduje samo Onaj koji stvara. Zapravo, zaprepašćuje promišljenost svega stvorenog i uloge koje su podijeljene travkama našeg planeta. Glog je među biljkama prozvan i jednom od najljekovitijih biljaka svijeta to je ujedno i biljka s najdužom tradicijom liječenja. Kinezi su nekoć od njega radili fermentirano piće, a njegovi ostaci pronađeni su u više tisućljeća godina starim lončanicama.

Lijek za srce

Glog sadrži aktivne tvari s antioksidativnim djelovanjem. U cvjetovima se, uz nešto eteričnog ulja, nalazi trimetilamin i glikozid oksiakantin. Plodovi sadrže eterično ulje, tanin, saponin, glikozide i fruktozu te u znatnim količinama kalij, natrij, kalcij i soli fosforne kiseline. Njegovu ljekovitost prepozala su i brojna znanstvena istraživanja koja su samo potvrdila da je glog izvanredan lijek za sve bolesti srca. Naime, zaključeno je da konzumacijom gloga ljudi mogu spriječiti bolest koja je poput pošasti raširena svijetom - infarkt. Istraživanja su pokazala da se glogom mogu liječiti svi koji imaju problema s previsokim tlakom, svi oni koji se žele zaštititi od opasnosti visokog kolesterola i ovapnjenja žila te svi koji pate od srčanih kriza. Ova biljka široko se koristi za održavanje zdravlja krvožilnog sustava, kod visokog tlaka, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije. Prihvaćen je kao siguran i učinkovit tretman ranih faza srčanih bolesti te kao djelotvorna terapija kod već uznapredovalih faza. Glog se preporučuje i nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih žila. On pospješuje aktivnost i bolju prehranu stanica srčanog mišića. Općenito bi svatko iznad 50 godina trebao povremeno uzimati tinkturu gloga, govore istraživanja.

Biljka koja smiruje

Osim što liječi srca, glog je jedna od biljaka s najjačim smirujućim učinkom. Njegova ljekovita svojstva pomažu kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima. Od velike je pomoći i ženama u menopauzi, a može se koristiti i kao pomoć kod mršavljenja, jer glog potiče izbacivanje viška vode iz organizma. To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova. Glog jača vezivno tkivo na zglobovima, a zbog antiupalnog djelovanja savjetuje se kod ulceroznog kolitisa i probavnih tegoba. Štiti od djelovanja slobodnih radikala i sprječava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze. Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna biljka. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama. Bere se u proljeće a raste u blizini livada i šumskih putova.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…