Preskoči na glavni sadržaj

Čak sedam vrsta karcinoma: Ovo su pića koja izazivaju rak, a pijemo ih često i u sve većim količinama



Britansko istraživanje dokazalo je da je tek 47 posto ljudi svjesno da postoji neka veza između ispijanja alkohola i potencijalno smrtonosne bolesti, no čak 83 posto bi podržalo da se na alkoholna pića stavljaju etikete koje iznose hranjive vrijednosti i zdravstvene informacije.

Sarah Williams, koja se bavi proučavanjem karcinoma, kaže: "Alkohol je znanstveno dokazani uzročnik karcinoma, no javnost toga nije baš svjesna. A čak i nisu u rizičnoj skupini samo alkoholičari, nego su i osobe koje redovito piju pod većim rizikom od sedam različitih vrsta karcinoma, uključujući rak dojke i usta."

Alkohol je trenutačno isključen iz EU propisa prema kojima je obavezno da na prehrambenim artiklima i gaziranim pićima pišu sastojci i hranjive vrijednosti, unatoč tome što je klasificiran dtako da se ubraja u prvu grupu prema uzrokovanju karcinoma, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

"Nevjerojatno je da je obavezno postavljanje etiketa na kutije žitarica, no ne i na alkoholna pića koja mogu ozbiljno ugroziti zdravlje", istaknuo je Ian Gilmore, predsjednik organizacije AHA koja ima za cilj smanjivanje utjecaja alkohola i sprječavanje alkoholizma.

Iako je 91 posto ispitanika smatralo da bi trebalo istaknuti utjecaj alkohola na zdravlje, svega 31 posto je znalo ispravno povezati alkohol s rakom dojke. Kad bi stajali natpisi na pićima, svatko bi mogao sam donijeti bolji izbor, smatra Williams i zaključuje: "Smanjivanje unosa alkohola može smanjiti i rizik od razvoja karcinoma. Tako bi ljudi mogli rjeđe konzumirati alkohol i piti neka druga pića".

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…