petak, 15. svibnja 2015.

BIBLIJSKO DRVO zaslužno je za jedan od najljekovitijih čajeva na Zemlji!


U Bibliji maslinovo se stablo spominje više od tisuću puta. Iako je danas najpopularniji plod tog drveta sama maslina mnogi ne znaju da je na stablu masline izrazito ljekovito i lišće koje krije brojna ljekovita svojstva a najznačajniji spoj u listu masline je oleuropein koji posjeduje izuzetno jako antibakterisjko djelovanje.


Maslinovo lišće od davnina se koristi kod mnogih bolesti a konzumira se u obliku čaja. Njime možete liječiti - upalu pluća, gonoreju, tuberkulozu, gripu, meningitis, hepatitis B, herpes, kronični umor, aterosklerozu, meningitis, botulizam, malariju, čir na želucu, difteriju, upalu mokraćnih putova i encefalitis. Dokazano je i da maslinov list istovremeno sprječava infekcije uzrokovane djelovanjem gljivica. Konzumacija maslinova lišća pomaže u obnavljanju cjelokupnog imuniteta ali i služi za vraćanje energije kod izmučenog organizma primjerice nakon kemoterapije. Listovi masline su izrazito ljekoviti jer posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje preko kojeg je moguće u potpunosti preboliti velik broj oboljenja samo s maslinovim listom.

Recept za čaj: Za šalicu čaja od 2-3 dcl  potrebno je 15-20 osušenih listova masline. U prokuhanu vodu ubacite listove i kuhajte ih s vodom još 2-3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Možete piti hladno i toplo s medom, limunom ili bez ičega. Čaj trebate piti svaki dan kako biste osjetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Listiće za čaj najbolje je brati u proljeće kad su listovi mladi, oprati ih i osušiti na zraku. Čuvati u zatvorenoj posudi zaklonjenoj od sunčeve svjetlosti.

Nema komentara:

Objavi komentar