Preskoči na glavni sadržaj

Ako ste prinijeli tabletu paracetamola ustima,zbog glavobolje ili temperature, SAČEKAJTE!

Ako ste prinijeli tabletu paracetamola ustima, jer vas boli glava ili imate temperauturu, sačekajte!

Ako ste prinijeli tabletu paracetamola ustima,zbog glavobolje ili temperature, SAČEKAJTE!

Na snazi je upozorenje američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) da veće doze paracetomola od te mogu da budu kobne po pacijenta. Astma kod tinejdžera, teška oštećenje jetre, mozga, ugrožavanje zdravlja trudnica i novorođenčadi, kao i smrt, ukratko su neke od mogućih posljedica predoziranja paracetamolom, koje su pomenute u velikom broju svjetskih istraživanja.

Problem sa lijekovima koji sadrže paracetamol upravo je u tome što mogu da se nabave bez recepta i što se koriste bez konsultacije sa ljekarima, što izaziva opasnost od pomenutih posljedica. Farmaceutkinja Vukica Stevanović, predsjednica „Apotekarskog jezgra“, kaže za „Alo!“ da uvijek savjetuje pacijentima da maksimalno izbjegavaju upotrebu paracetamola kada to nije neophodno.

„Bez obzira na to što zvanično nema upozorenja o potencijalnoj štetnosti paracetamola, trenutno važi preporuka zdravstvenim radnicima da prekinu propisivanje, a apotekarima da prekinu izdavanje kombinovanih proizvoda koji sadrže više od 325 miligrama paracetamola po tableti, kapsuli, ili drugoj doznoj jedinici. FDA smatra da ti proizvodi više nisu bezbjedni. Ta američka institucija već 10 godina upozorava apotekare i zdravstvene radnike o potencijalnoj štetnosti paracetamola po zdravlje pacijenata, jer veće doze tog lijeka mogu da budu uzrok ozbiljnog oštećenja jetre i smrti pacijenta“, navodi Stevanovićeva.

Paracetamol_2163555b

 Kako ona navodi, o nuspojavama parcetamola veoma je teško govoriti jer su zvanične informacije različite.

Priroda umjesto lijekova

*Natopite samo nekoliko čistih pamučnih krpica u jabukovom sirćetu, ocijedite ih, pa stavite djetetu na čelo ili stomačić (ili omotajte oko stopala).

*Napravite čaj od praha đumbira sa limunom. Ovaj čaj ne samo da podsriče znojenje i smanjuje temperaturu nego i pomaže kod bakterijskih infekcija grla.

*Rusi protiv groznice prave topao napitak od maline ili brusnice. Jednu čašu malina/brusnice zdrobiti uz pomoć drvene kašike i iscijediti sok. Ostatak voća zaliti sa litrom vode i prokuhati. Malo ohladiti, dodati iscijeđeni sok i nekoliko kašika meda. Napitak piti topao, jednu čašu svakih 30-40 minuta.

lekovi-sa-paracetamolom_550

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…